Evenimentul Zilei > Politica > Premierul maghiar Viktor Orban a inaugurat o şcoală profesională cu predare în maghiară, finanţată de guvernul ungar, la Cluj
Premierul maghiar Viktor Orban a inaugurat o şcoală profesională cu predare în maghiară, finanţată de guvernul ungar, la Cluj

Premierul maghiar Viktor Orban a inaugurat o şcoală profesională cu predare în maghiară, finanţată de guvernul ungar, la Cluj

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a inaugurat, vineri, la Cluj, o şcoală profesională a cărei clădire a fost reabilitată cu fonduri asigurate de Guvernul de la Budapesta.

Printre cei prezenţi s-au numărat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, reprezentanţii celorlalte partide maghiare din România, consulul general al Ungariei la Cluj, Magdo Janos, reprezentanţii bisericilor maghiare tradiţionale din Transilvania, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJ Cluj, Vakar Istvan, viceprimarul de Cluj Napoca Ana Horvath.

În aplauzele celor prezenţi, premierul Viktor Orban a rostit un discurs de circa 12 minute, netradus în limba română.

Guvernul Ungariei ar fi contribuit cu peste 650.000 de euro la reabilitarea şcolii profesionale inaugurată de premierul Viktor Orban, relatează Agerpres.

În momentul sosirii la locul evenimentului, un grup de 5 tineri au afişat două bucăţi de pânză pe care, în română şi maghiară, erau inscripţionate mesajele ”Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică” şi ”Autonomie societăţii civile”, dar oamenii de ordine s-au postat în faţa demonstranţilor, pentru a fi cât mai puţin vizibile înscrisurile.

Premierul Viktor Orban a sosit joi seară în Cluj, când a vizitat Universitatea maghiară Sapientia, iar vineri, după inaugurarea şcolii profesionale, avea programată o vizită în localitatea clujeană Răscruci. El a vizitat joi seară sediul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia fără să facă vreo declaraţie presei, la fel cum n-a făcut vreo declaraţie nici în cursul zilei de vineri.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: