Premierul israelian urmează să anunţe organizarea de alegeri anticipate în septembrie

Premierul israelian urmează să anunţe organizarea de alegeri anticipate în septembrie

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, urmează să anunţe în cursul zilei de astăzi convocarea de alegeri anticipate la începutul lunii septembrie, un scrutin pentru care este considerat favorit, informează surse din anturajul său.

Netanyahu va face acest anunţ duminică, în jurul orelor 20.00, într-un discurs în faţa convenţiei partidului său Likud (dreapta), la Tel-Aviv, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a partidului, Noga Katz.

"Până în ultimul minut orice se poate schimba, dar ar trebui să anunţe convocarea de alegeri anticipate în seara aceasta la încheierea Convenţiei partidului", a declarat sursa.

Potrivit mass-media locale alegerile anticipate ar putea fi convocate pentru 4 septembrie. Legislatura actuală se încheie în octombrie 2013. Convenţia Likud este aşteptată să înceapă la orele 18.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mişcarea este văzută drept un mijloc eficient de contracarare a criticilor tot mai puternice la adresa premierului Netanyahu şi i-ar putea consolida ulterior poziţia politică în eventualitatea unui atac armat împotriva Iranului.

Potrivit sondajelor, Likud ar obţine cel puţin un sfert din cele 120 de locuri din Knesset, parlamentul israelian, însă celeltate rezultate l-ar putea forţa pe Netanyahu să formeze o nouă coaliţie de guvernământ de centru, mult mai ponderată decât cea pe care o conduce în prezent şi care s-a afirmat prin măsuri intransigente.