Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial, însă nu se dau mai multe detalii. Dar în 2017, România Liberă scria: ” În 2016, Rovana Plumb a luat 63.000 de lei cu împrumut de la Ion Neculăescu. În ianuarie 2017, Rovana a devenit ministru delegat pentru fondurile europene. Tot atunci, fiul lui Neculăescu a devenit secretar de stat în subordinea doamnei Plumb.

Suma de 63.000 de lei i-a fost necesară pesedistei Plumb pentru a fi împrumutată mai departe de către aceasta Partidului Social-Democrat. Generosul care i-a dat banii a fost Ion Neculăescu, un om de afaceri din Târgoviște. Fiul acestuia, Laurențiu-Adrian Neculăescu, a fost secretar de stat vreo trei luni în subordinea Rovanei Plumb, la Ministerul Dezvoltării. Acum, Neculăescu junior este secretar de stat la Ministerul Mediului.

Împrumut de 63.000 de lei de la Ion și Elena

În prima declarație de avere depusă în calitate de ministru delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb a menționat, la rubrica „Datorii“, un împrumut luat în 2016 de la Ion și Elena Neculăescu în valoare de 63.000 de lei. Împrumutul, conform aceluiași document, trebuie returnat până în 2018. Banii au fost dați cu împrumut partidului pentru finanțarea campaniei electorale. Conform noii legislații în materie, partidele pot cheltui în campania electorală numai sume sub un anumit plafon, dar pot cere statului să deconteze aceste cheltuieli. Prin urmare, partidele și-au constituit cheltuielile din campanie din împrumuturi luate de la membri, împrumuturi restituite după rambursarea cheltuielilor de către stat.

Ion este patronul hotelului „King“

Ion și Elena Neculăescu sunt soți și locuiesc în Târgoviște. Ion este om de afaceri iar soția sa este expert-contabil. Cea mai importantă afacere a lui Ion Neculăescu este RESALCOM SA. În spatele acestui nume tern stă, însă, un stabiliment cu un nume ceva mai impozant: hotelul „King“ din Târgoviște. Până acum câțiva ani, acest hotel avea un grad slab de ocupare și mai degrabă subzista decât să facă profit. Acum mai puțin de zece ani, însă, întreg hotelul a fost modernizat din fonduri europene și naționale de peste 14 milioane de lei. După modernizare, hotelului i-a crescut de trei ori gradul de ocupare și a devenit unul din reperele Târgoviștei”.

 

Te-ar putea interesa și: