Premierul Berlusconi, atacat de Vatican, lăudat de fostele amante

Premierul Berlusconi, atacat de Vatican, lăudat de fostele amante

Premierul italian Silvio Berlusconi îşi aniversează astăzi cei 75 de ani, fără petreceri extravagante, într-un climat politic şi social tot mai ostil. Presa italiană vorbeşte despre un Berlusconi tot mai izolat, în special după atacul de dată recentă, al Vaticanului, la adresa puterii de la Roma.

Un înalt prelat al Bisericii Catolice a denunţat scandalurile din sânul puterii, susţinând că se impune "o purificare a atmosferei", după "miasmele" lăsate de scandalurile sexuale şi de corupţie care  i-au atins pe politicieni, cu aluzie directă la "Il Cavaliere".

Până acum, Biserica catolică s-a abţinut să lanseze atacuri la adresa guvernului de centru-dreapta, de teama că o revenire la putere a stângii va aduce în prim-plan probleme pe care Vaticanul le respinge vehement, cum ar fi mariajele homosexuale. "Singurul bărbat care m-a făcut fericită" Ziarele italiene consideră că această condamnare fără precedent, de către Biserică, a premierului italian ar putea grăbi prăbuşirea lui Berlusconi, confruntat cu un val de procese, într-un context politic extrem de tensionat şi de de răcirea relaţiilor cu principatul său aliat din guvern, formaţiunea Liga Nordului. Seria de scandaluri sexuale în care apare numele lui Berlusconi a cunoscut, miercuri, un nou episod, o dată cu mărturisile Sabinei Began, o actriţă de origine bosniacă. Femeia a povestit cu lux de amănunte cum a fost noaptea petrecută cu Il Cavaliere în 2005. "A fost o noapte minunată. Este singurul bărbat care m-a făcut să mă simt femeie", a spus Began. Sabina Began a fost anchetată, la 15 septembrie, pentru incitare la prostituţie. Ea ar fi participat la recrutarea a zeci de modele, actriţe şi escorte care ar fi trecut prin patul şefului guvernului între 2008 şi 2009.

Ne puteți urmări și pe Google News