Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră. Predispoziția la cancerul de sân, depistată genetic
Premieră. Predispoziția la cancerul de sân, depistată genetic

Premieră. Predispoziția la cancerul de sân, depistată genetic

Singurul laborator de analiză genetică a cancerului se găsește la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

 Laboratorul de Diagnostic Molecular (LDM) este singurul din România care poate investiga complet două dintre cele mai cunoscute gene implicate în patogeneza cancerului de sân (BRCA 1 și BRCA 2). Femeile pot veni să se investigheze gratuit, iar în funcție de rezultatele analizelor, li se vor recomanda anumite măsuri.

„Cancerul de sân, cea mai frecventa formă de cancer la femei, este asociat cu existența unor mutații genetice, care reprezintă într-un procent semnificativ cauzele dezvoltarii bolii. Pe modelul Angelina Jolie, femeile care prezintă riscuri de dezvoltare a cancerului de sân pot recurge la tratamente preventive, cum ar fi operația de mastectomie (îndepărtarea chirurgicală a unuia sau a ambilor sâni)”, explică reprezentanții Universității.

Pe lângă analiza genetică a cancerului de sân, LDM poate investiga complet mutațiile genetice asociate altor forme de cancer (ovarian, de prostată, pancreatic, etc.).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: