Ducele de Sussex, Prințul Harry este primul membru al Casei Regale a Marii Britanii care s-a căsătorit purtând barbă, îmbrăcat în uniformă militară, în ultimii 125 de ani. Nu a fost vorba despre o greșeală sau un accident, pentru că Regina Elisabeta a II-a, bunica tânărului mire, a fost solicitată pentru a-și da acordul, conform informațiilor publicate de Daily Mail.

Ultimul monarh care să aibă barbă în ziua nunții sale a fost chiar străbunicul regineri George al V-lea, în 1893, cu Prințesa Mary din Teck.

„Maiestatea Sa Regina și-a dat permisiunea pentru ca Harry să se poată căsători în uniforma sa”, se arată într-un comunicat de presă emis de la Palatul Kensington, reședința princiară a Ducelui de Sussex.

Prințul Harry și Meghan Markle, la nuntă. Sursa FOTO: Craig Hibbert

În general, codul militar nu permite purtarea bărbii oricum. S-a dat de înțeles că permisiunea oferită de Regină acoperă inclusiv podoaba facială, putând avea o legătură și cu faptul că Harry nu mai este înrolat în serviciu militar activ.

Nunta din 19 mai nu a fost o premieră doar din această perspectivă, având în vedere faptul că Meghan Markle va fi prima persoană de culoare care va intra în familia regală.

Te-ar putea interesa și: