Evenimentul Zilei > EVZ Special > Premieră la Circul Globus. Un PRINŢ îi APLAUDĂ pe SPECTATORI
Premieră la Circul Globus. Un PRINŢ îi APLAUDĂ pe SPECTATORI

Premieră la Circul Globus. Un PRINŢ îi APLAUDĂ pe SPECTATORI

Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo a fost creat de Prinţul Rainier al III-lea de Monaco, în urma cu 41 de ani. Este un festival de circ tradiţional, iar orice artist care este selecţionat şi participă la această prestigioasă manifestare se poate considera deja împlinit din punct de vedere artistic. Laureaţii acestei adevărate competiţii rămân pentru totdeauna în istoria circului mondial.

Ca un omagiu adus acestei înalte personalităţi, o statuie va fi amplasată chiar la intrarea în Circul Globus. Construcţia din bronz are o înălţime de 2,20 metri şi a fost realizată de sculptorul Ionel Stoicescu. Statuia a fost concepută ca făcând parte dintr-un grup statuar, tema întregului ansamblu fiind, bineînţeles, circul.

La începutul anului 2017 Circul Globus organizează Festivalul Internaţional de Circ Bucureşti, un spectacol de mare anvergură cu juriu internaţional, la care vor fi invitaţi să participe artişti şi trupe de renume din întreaga lume.

Cu această ocazie conducerea va introduce în competiţie şi tineri artişti ai Circului Globus, unii dintre ei fiind debutanţi în spectacole de o asemenea importanţă. Este posibil ca pe viitor să se creeze chiar o secţiune pentru tinerii sub 25 de ani.

Statuia, finanţată cu 700.000 de lei

,,Dorim să promovăm tinerii. Dacă nu îi vom aduce în faţă, să fie răsplătiţi pentru munca lor de ani cu aplauzele spectatorilor, să simtă emoţia, vibraţia publicului, vor rămâne mereu în umbra celor cu mare experienţă şi nu vor dobândi încrederea în forţele şi în talentul lor. În manej, acolo va fi momentul lor şi acolo trebuie să dea întreaga măsura a valorii lor. Organizarea acestui festival se va constitui într-un eveniment cultural de mare ţinută, la care se va alătura Primarul General al Municipiului Bucureşti, Consiliul General şi, de ce nu, Ministerul Culturii, personalităţi ale artei şi culturii româneşti. Dezvelirea statuii Prinţului Rainier al III-le de Monaco este un omagiu adus personalităţii care, prin crearea şi susţinerea prestigiosului festival de circ de la Monte Carlo, a ţinut vie flacăra circului mondial”, ne-a declarat Victor Coman, directorul Circ & Variete Globus.

Statuia din bronz a tatălui lui Albert al II-lea de Monaco, finanţată de Primăria Capitalei cu suma de 700.000 de lei, îl va întruchipa pe Rainier al III-lea, fostul Prinţ al Principatului Monaco, în timp ce aplaudă. Astfel, cei care vor trece pragul uneia dintre cele mai emblematice clădiri ale Bucureştiului, în speţă Circul Globus, vor avea plăcuta impresie să constate că sunt aplaudaţi de la intrare.

Rainier, record de longevitate

Prinţul Rainier al III-lea de Monaco s-a născut la 31 mai 1923 şi a condus timp de peste 55 de ani Principatul de Monaco, fapt considerat un record de longevitate printre monarhiile europene. El a fost fiul prinţesei Charlotte de Monaco şi tatăl prinţului Albert al II-lea de Monaco. În 1956, Rainier s-a căsătorit cu actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly. Acesta a decedat la 6 aprilie 2005.

 

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: