Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră la Academia Română. Doctorate sub tutelă româno-franceză
Premieră la Academia Română. Doctorate sub tutelă româno-franceză

Premieră la Academia Română. Doctorate sub tutelă româno-franceză

Astăzi, academicianul Ionel-Valentin Vlad şi ambasadorul Francois Saint-Paul vor semna o convenție de parteneriat științific între Academia Română și Ambasada Franței. Parteneriatul va cuprinde două direcții de colaborare.

 Astăzi, academicianul Ionel-Valentin Vlad şi ambasadorul Franței la București Francois Saint-Paul vor semna o convenție de parteneriat științific între Academia Română și Ambasada Franței. Parteneriatul va cuprinde două direcții de colaborare,a dică seminarii tematice susţinute la Academia Română de către personalităţi ştiinţifice din Franţa şi studii doctorale în co-tutelă.

"Ciclul de seminarii ştiinţifice va fi organizat pe durata unui an universitar şi prevede susţinerea de conferinţe la Academia Română sau în institutele de cercetare din sistemul academic, întâlniri ale conferenţiarilor francezi cu membri ai Academiei Române şi cu cercetători, vizite în laboratoarele de cercetare româneşti. Programul de doctorat în co-tutelă vizează favorizarea mobilităţii doctoranzilor, cu scopul de a dezvolta cooperarea ştiinţifică între echipe de cercetare franceze şi române", se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Bursele vor fi acordate doctoranzilor din România pentru a efectua stagii de cercetare în Franţa, în cadrul studiilor doctorale sub conducerea unui profesor român şi al unuia francez.

Programul va avea o durată de trei ani şi va fi finanţat în mod egal de cele două părţi semnatare.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: