Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnalistul postului de televiziune Rossia 1, autorul şi co-gazda emisiunii „Moscova. Kremlin. Putin”, Pavel Zarubin.

În cadrul interviului, Pavel Zarubin i-a solicitat liderului de la Kremlin să comenteze cursa, aflată pe final, în alegerile prezidențiale din Statele Unite

„Se întâmplă ceva ce până acum era imposibil de imaginat. Dar un lucru rămâne neschimbat acolo în ultimii ani – se menționează în mod constant numele dumneavoastră. Mai mult, într-o dezbatere recentă, care a generat o rezonanţă puternică, până și candidatul Biden l-a numit pe candidatul Trump, citez, «cățelușul lui Putin», a spus Zarubin, întrebându-l pe Putin cum îi vede pe cei doi candidați, Trump și Biden.

„Poziția candidaților la președinție în orice țară, inclusiv într-o putere atât de mare, trebuie spus direct acest lucru, precum Statele Unite ale Americii, ar trebui să fie evaluată de către alegătorii acestei țări. În acest caz, de către cetățenii Statelor Unite.

Noi suntem spectatori, nu ne amestecăm. În ceea ce privește duritatea reciprocă sau jignirile directe pe care tocmai le-ați menționat, ce pot spune? Aceasta este o manifestare a nivelului culturii politice sau a lipsei acesteia.

Dar noi, repet, nici nu ne băgăm în asta. Toate acestea sunt dictate de procesele interne cu caracter politic, de problemele politice interne și de problemele Statelor Unite”, a spus liderul de la Kremlin.

„Să-și rezolve problemele între ei”

„Apropo, când cineva încearcă să-l umilească sau să-l jignească pe actualul șef al statului, în acest caz, în contextul pe care l-ați menționat, într-un fel sau altul ne ridică pe noi şi pe voi, vorbesc despre o anumită influență și putere a noastră incredibilă. Dar, repet, nu este treaba noastră, să-şi rezolve problemele între ei şi după cum consideră potrivit în contextul evenimentelor actuale”, a continuat Putin.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE