Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră! Bucureștean, amendat pentru că și-a lăsat câinele să moară
Premieră! Bucureștean, amendat pentru că și-a lăsat câinele să moară

Premieră! Bucureștean, amendat pentru că și-a lăsat câinele să moară

Politiștii locali ai Capitalei l-au amendat pe un bucureștean pentru că nu și-a îngrijit animalul de companie, lăsând ca bolile să i se agraveze. Patrupedul a murit în chinuri groaznice. Totodată, este pentru prima oară când se sancționează o astfel de faptă.

„O.F, proprietarul unui metis de rasa Caniche, a fost amendat cu 2.000 de lei după ce și-a lăsat câinele să moară în chinuri. Un caz șocant de cruzime, neglijență și abuz, care i-a marcat pe vecinii proprietarului, care au și apelat la Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Capitalei”, se arată într-un comunicat făcut public de acest serviciu. „Diagnosticul medicilor veterinari a fost dur: Norocel avea metastaze pulmonare, la nivelul ficatului, splinei și la nivelul glandelor suprarenale”, povestesc agenții din cadrul Poliției Animalelor. Vecinii sunt cei care au găsit cățelul într-o stare jalnică: nu mai avea păr, nu era hrănit, era plin de răni. Era bătrân și ajunsese aproape al nimănui, pe o stradă din cartierul Militari, din Capitală. Proprietarul, așa cum susțin vecinii care au încercat să ajute câinele și care, apoi, au apelat la Serviciul Poliția Animalelor, îl lăsase în voia sorții pentru că, ar fi motivat acesta, „e bătrân și nu mai are mult de dus”. „Pe lângă diagnosticul sever, s-a descoperit și că animalul avea răni deschise adânci, dar și fracturi la patru coaste. „Norocel” a murit la scurt timp după ce oamenii se mobilizaseră pentru a-l salva.

Nepăsarea se taxează!

„Serviciul Poliția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București a preluat acest caz după ce a primit mai multe sesizări și filmări din partea oamenilor aflați în vecinătatea străzii pe care supraviețuia „Norocel”. După efectuarea cercetărilor, O.F a fost identificată drept persoana care, prin nepăsare, a generat situația în care se afla bătrânul câine.

După finalizarea cercetărilor, agenții din cadrul Serviciului Poliția Animalelor – DGPL-CMB au considerat că O.F este vinovat pentru lipsă de îngrijire și atenție față de câinele său. „Conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, O.F a fost sancționat cu suma de 2.000 de lei”, au comunicat polițiștii de la Locală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.