Evenimentul Zilei > Politica > Pregătiri în PSD, înainte de moțiune. „Mie nu mi-a spus nimeni să nu mă duc să votez”. Ce vor face „puciștii”
Pregătiri în PSD, înainte de moțiune. „Mie nu mi-a spus nimeni să nu mă duc să votez”. Ce vor face „puciștii”

Pregătiri în PSD, înainte de moțiune. „Mie nu mi-a spus nimeni să nu mă duc să votez”. Ce vor face „puciștii”

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi votată joi de plenul reunit al Parlamentului. Opoziția face ultimele socoteli și au mutat negocierile pe frontul UDMR, însă nu neglijează nici „puciștii” din PSD, social-democrații care s-au arătat nemulțumiți, de-a lungul timpului, de conducerea partidului.

 

În timp ce PNL, USR și PMP calculează de câte voturi mai au nevoie ca să dea jos Guvernul, social-democrații nu au luat încă o decizie, la nivel de partiv, în privința moțiunii.

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației, a declarat că va participa la ședință, dar nu va vota.

„Eu o să merg, avem zi de plen reunit, joi, la ora 10 suntem convocaţi şi voi participa la acel plen. Cred că vom asigura şi cvorumul, pentru că nu sunt capabili să-şi asigure cvorumul, după care este obligaţia celor care vor să dea jos Guvernul să voteze şi să dea jos Guvernul. Fapt pentru care eu nu cred că voi vota, voi fi prezent în sală, dar nu voi vota”, a spus senatorul la RFI.

Liviu Pop a spus că nu știe cum vor vota ceilalți parlamentari PSD deoarece nu au avut o discuție la nivel de partid în acest sens și că nimeni nu i-a sugerat să voteze împotriva moțiunii.

„Mie nu mi-a spus nimeni să nu mă duc să votez, staţi să ne înţelegem. Eu vă spun că nu o să votez. Deci cu siguranţă, nu o să votez, pentru că vreau cu deosebit interes să văd câte voturi vor face cei care au iniţiat moţiunea şi dacă toţi cei care au iniţiat moţiunea vor fi prezenţi joi la votul ei”, susține Pop.

 

Joi, în plenul reunit al Parlamentului se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, citită luni seara în fața deputaților și senatorilor.