Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectul de Constanța, Adrian Nicolaescu, le-a urat protestatarilor Sanitas : „Sănătate multă ! Mulțumim că ați venit”
Prefectul de Constanța, Adrian Nicolaescu, le-a urat protestatarilor Sanitas : „Sănătate multă ! Mulțumim că ați venit”

Prefectul de Constanța, Adrian Nicolaescu, le-a urat protestatarilor Sanitas : „Sănătate multă ! Mulțumim că ați venit”

Peste 200 de membri ai Federației Sanitas Constanța au protestat, astăzi, în liniște și cu măștile de protecție pe față, cerând rezolvarea inechităților salariale din sistemul de sănătate. Liderii sindicaliștilor au fost primiți de prefectul Adrian Nicolaescu, acesta dându-le asigurări că le susține “negreșit” revendicările, ba chiar le-a mulțumit că protestează.

Liderul Sanitas Constanța, Nicolae Manea, și-a rugat colegii să protesteze în tăcere, cu măștile pe față. “Vrem să arătăm, astfel, că protestăm împotriva vorbăriei foarte lungi a guvernanților și dorim fapte, nu discuții de dragul discuțiilor. Cerem, printre altele, rezolvarea inechităților, deblocarea locurilor de muncă și mai ales elaborarea unei legi a salarizării corecte, care să reflecte realitatea”, a explicat Nicoale Manea. Urmează, între 7 și 13 mai, pichetarea ministerului Sănătății, un miting uriaș la jumătatea lunii iunie și, eventual, grevă de avertisment urmată de greva generală.

Cele 11 revendicări au fost predate prefectului de Constanța, Adrian Nicolaescu, de liderul CNSLR Frăția Costică Grosu, vicepreședintele Marian Neagu, de președintele Sanitas Nicoale Manea. Ei i-au cerut prefectului să iasă în fața oamenilor adunați pe platoul din fața prefecturii. Adrian Nicolaescu s-a conformat și le-a promis protestatarilor că va trimite revendicările la ministerele Sănătății, Muncii și la Finanțe pentru că “vom susține, negreșit, toate problemele legate de cadrul legislativ”. Din cauza ploii, protestul s-a încheiat repede.  Nu înainte ca prefectul să le transmită “Sănătate multă ! Mulțumim că ați venit”.