Preşedintele Italiei, interesat de soarta românului care şi-a dat ieri foc la Roma

Preşedintele Italiei, interesat de soarta românului care şi-a dat ieri foc la Roma

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a cetăţeanului român Florin Damian, care şi-a dat foc joi la Roma, în faţa Palatului Quirinale, sediul preşedinţiei Republicii Italiene, informează mass media din Italia.

"Preşedinţia Republicii Italiene urmăreşte evoluţia stării de sănătate a domnului Florin Damian, internat într-un spital din Roma. Intervenţia rapidă a carabinierilor a permis evitarea unor grave consecinţe. Domnul Damian este afectat de o stare anxios-depresivă reactivă şi a organizat în trecut mai multe proteste în faţa sediului Parlamentului European, la Bruxelles", se scrie într-un comunicat difuzat de preşedinţia Italiei.

Conform comunicatului, preluat de Agerpres, preşedinţia răspunsese de curând unei scrisori adresate lui Giorgio Napolitano de cetăţeanul român, în vârstă de 55 de ani, care locuieşte în localitatea Pinerolo din regiunea Piemont, din nordul ţării, şi care şi-a dat foc joi la Roma, fiind transportat în stare gravă la spitalul Sant Eugenio din capitala Italiei.

Potrivit ziarului La Repubblica de la Roma, din cauza unei situaţii economice precare, Florin Damian s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc cu o brichetă, sub privirile turiştilor aflaţi în centrul Romei, în faţa Palatului Quirinale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românul, care lucrează în Italia de 14 ani, se simţea "discriminat" de compania de transport rutier la care lucra ca şofer de camion şi care îl concediase acum câteva luni din cauza bolii sale, românul suferind de diabet.

"Am certificat care atestă că sufăr de probleme de sănătate. În ultimii trei ani am suferit ofense rasiale din partea colegilor şi a angajatorilor, am fost ameninţat cu violenţe fizice şi cu izolarea. Voi continua să lupt, cu orice preţ", îi scrisese Florin Damian preşedintelui Napolitano.

"Ultimul gest al disperării, din cauza crizei economice", scrie La Stampa din Torino, care precizează că Damian fusese concediat şi nu îşi mai putea întreţine familia.