Întrebat ce şanse sunt să revină la statutul de premier din umbră al PNL, Predoiu a spus că "nu există o astfel de discuţie în acest moment în partid". 

"Toţi ne concentrăm pe actualizarea acestui program de guvernare, pentru că este important să comunicăm românilor că noi avem un program, noi ştim ce trebuie făcut să dezvoltăm România, PSD nu are un program, PSD vorbeşte în continuare de aşa-zisele succese ale guvernării Ponta (…). Ce ne dorim este un program şi ceea ce mă întrebaţi nu mă preocupă. Obiectivul meu în partid, în acest moment, este să contribui, alături de colegi, la redactarea unui program de guvernare realist, care să permită românilor să prospere. Nu am alte ambiţii şi alte proiecte în acest moment", a explicat Predoiu. 

El a precizat că PNL dispune de mai multe persoane care pot, au capacitatea, expertiza necesară să exercite funcţia de premier. "Noi lucrăm în echipă, nu suntem nici tripletă, nici duet, nici tandem, nici altceva. Noi suntem o echipă", a spus Predoiu. 

Cătălin Predoiu a subliniat că PSD nu are nicio persoană care să fie propusă pentru funcţia de premier. 

Întrebat dacă îşi doreşte un post de parlamentar, Predoiu a precizat: "Nu este vorba despre ce îmi doresc eu, am spus – mă concentrez pe finalizarea acestui program de guvernare".