Evenimentul Zilei > Justitie > Predoiu anunță falimentul Justiției! Sporurile magistraților îngroapă ministerul
Predoiu anunță falimentul Justiției! Sporurile magistraților îngroapă ministerul

Predoiu anunță falimentul Justiției! Sporurile magistraților îngroapă ministerul

Cătălin Predoiu a vorbit, la audierile miniștrilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, despre drepturile salariale recuperate de magistrați.

Ministrul desemnat al Justiției a afirmat că MH trebuie să achite în perioada 2020-2024 aproape 400 de milioane de euro, bani ce reprezintă sporuri redobândite în instanță de magistrați.

„Legi necorelate și prost scrise în domeniul salarial au deschis calea acțiunilor în instanță pentru recuperarea a tot felul de sporuri, lămuriri de dispozitiv, dobânzi sau penalizări. Aceste hotărâri s-au rulat precum un bulgăre de zăpadă”, a percizat Cătălin Predoiu.

Ministrul liberal a estimat că România a cheltuit în anii anteriori peste 250 de milioane de euro pentru astfel de decizii date de instanțele de judecată. În anii care vor urma, suma va fi mult mai mare!

„Estimările noastre, pe baza datelor pe care le avem din instituțiile pentru care Ministerul Justiției este ordonator principal de credite, sunt că pentru perioada 2020-2024 se vor plăti aproximativ 390,2 milioane de euro pentru drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești!”, a subliniat ministrul propus al Justiției.

La fel, tot o cheltuială semnificativă este și cea pentru diurne, transport și chirii. La nivelul anului 2019, Ministerul Justiției, Ministerul Public și ÎCCJ au alocat/ cheltuit în jur de 45 de milioane de euro pentru aceste drepturi ale magistraților!

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: