Evenimentul Zilei > Politica > Preda: PNL solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD
Preda: PNL solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD

Preda: PNL solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD

Liberalii cer demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD ca urmare a condamnării sale în justiţie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

"PNL solicită demisia preşedintelui PSD în urma unei sentinţe definitive dată de justiţia din România. Este clar că menţinerea pe funcţie a dl Dragnea induce în întreg spaţiul politicii româneşti ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice de forţă, precum partidele parlamentare", a spus Preda într-o conferinţă de presă. 

PNL consideră, potrivit liderului liberal, că "orice minut în care dl Dragnea rămâne pe funcţie creează în întreaga Europă şi în lumea democratică certitudinea că în România democraţia "este în regres, că merge şi aşa". 

"Suntem ataşaţi valorilor democratice. Nu este o solicitare care vizează persoana dl Dragnea, ci funcţia pe care o ocupă. Această incompatibilitate trebuie să înceteze", a mai spus Preda, citat de Agerpres. 

Întrebat dacă PNL cere şi demisia lui Dragnea din funcţia de deputat, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti a afirmat că "parlamentarul este lipsit de orice constrângere pe care i-o poate da cineva în afara legii de alegere a parlamentarilor". 

"Soluţia este de a nu compromite sistemul pluripartidist din România", a adăugat Preda. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei în dosarul "Referendumul".