Evenimentul Zilei > Actualitate > Precizări MAI în cazul ANCHETEI declanșate la Poliția Română
Precizări MAI în cazul ANCHETEI declanșate la Poliția Română

Precizări MAI în cazul ANCHETEI declanșate la Poliția Română

MAI a transmis că a primit, abia luni, raportul înaintat , vineri, de șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu premierului Mihai Tudose. Oficialii ministerului condus de Carmen Dan precizează că șeful Poliției Capitalei, chestorul Nicu Dragoș și adjunctul său, comisar șef Ștefan Marius, nu și-au dat demisia, așa cum s-a prezentat în mass-media, ci au înaintat rapoarte de încetare a împuternicirii pe funcții.

MAI a anunțat că a primit din partea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) în cursul zilei de luni, 15 ianuarie 2017, trei seturi de documente, astfel:     

1. Raportul înaintat vineri, 12 ianuarie 2017, de șeful Poliției Române premierului Mihai Tudose. Aspectele prezentate în acest raport vor fi analizate de Corpul de Control al MAI, care desfășoară o activitate de control la Inspectoratul General al Poliției Române. 

2. Solicitarea de declanșare a cercetării prealabile pentru domnul chestor Voicu Mihai Marius și domnul chestor Nicu Dragoș-Orlando. Aceste cercetări urmează a se declanșa, conform legii și procedurilor interne.    

3. Au fost primite 2 rapoarte ale domnului chestor Nicu Dragoș și domnului comisar șef Ștefan Marius, de încetare a împuternicirii pe funcțiile ocupate în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

MAI precizează că, „spre deosebire de modul în care au fost prezentate public aceste rapoarte (ca fiind rapoarte de demisie), consecințele rapoartelor de încetare a împuternicirii sunt, conform legii, acelea că respectivii ofițeri vor reveni pe funcțiile de bază, ocupate în urma câștigării concursurilor, respectiv, funcții de adjunct în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”.

„În ceea ce privește raportul aparținând șefului Poliției Capitalei, competența legală de a se pronunța pe acesta aparține conducerii MAI. Față de raportul adjunctului, urmează să dispună conducerea Poliției Române, întrucât, potrivit legii, raporturile de serviciu ale acestuia sunt gestionate la nivelul acestei instituții”, se mai arată în comunicatul MAI.

Reamintim că ancheta declanșată de MAI la Poliția Română, al cărui corp de control se află, acum, la Poliția Capitalei, a fost declanșat în urma disensiunilor apărute între ministrul de afacerilor interne Carmen Dan și șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, după ce s-a descoperit cazul polițistului-pedofil, Eugen Stan. Deși Carmen Dan i-a cerut demisia lui Despescu, premierul Mihai Tudose a refuzat și a cerut un raport detaliat.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: