Prea Fericitul şi-a rupt piciorul

Prea Fericitul şi-a rupt piciorul

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel (56 de ani), a fost operat ieri la Spitalul Militar, în urma unei fracturi pe care a suferit-o în timp ce urca scările spre Reşedinţa Patriarhală.

Prea Fericitul a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central la ora 13.30, iar intervenţia chirurgicală a durat o oră şi 25 de minute. „S-au pus tije cu şuruburi pe faţa externă a gleznei, pe faţa internă, două şuruburi, iar articulaţia gleznei a fost imobilizată cu o atelă.

Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără incidente sau accidente anestezico- chirurgicale, iar starea de sănătate a Prea Fericitului Daniel este bună. Parametrii funcţiilor vitale sunt în limitele normale“, a declarat Ioan Sârbu, managerul Spitalului Militar. Patriarhul Daniel va mai rămâne în spital sub supraveghere medicală încă cinci zile şi nu va mai putea călca pe piciorul operat cel puţin şase săptămâni. Medicii spun că Prea Fericitul ar putea participa la slujba de Înviere.   „Cred că Patriarhul Daniel va participa la slujba de Înviere chiar şi în aceste condiţii“, a mai spus Ioan Sârbu. Părintele arhimandrit Timotei Aioanei, consilier patriarhal, a declarat că Întâistă- tătorul Bisericii Ortodoxe Române le mulţumeşte credincioş ilor care se roagă pentru sănătatea lui şi a echipei de medici care l-a operat. Cel de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte Daniel, are 56 de ani şi a fost întronizat anul trecut, pe 12 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News