Prăjitura de post cu nuci. Un deliciu pentru pofticioși care nu mănâncă „de dulce”

Prăjitura de post cu nuci. Un deliciu pentru pofticioși care nu mănâncă „de dulce”

Chiar dacă suntem în post, prăjitura de față poate fi un alin pentru gurmanzi. Există și rețete pentru prăjituri de post, unele dintre ele un adevărat deliciu.

Prăjitura de post cu nuci va stăvili pofta de dulce a gurmanzilor. Nu conține ingrediente interzise în această perioadă, dar este totuși un alin pentru cei care își doresc ceva bun.

Ingredientele necesare

Prăjitura nu este deloc greu de făcut, ingredientele se găsesc în orice cămară, e nevoie doar de puțină răbdare și un dram de suflet. Iată care sunt ingredientele.

  • 1 cană și jumătate de zahăr
  • 2 căni de apă
  • 1 cană de ulei
  • 2 căni de făină
  • 1 praf de cop
  • Sare
  • Esență de vanilie
  • 200 de grame de nuci

Cum se prepară prăjitura

  1. Se topește zahărul și se stinge cu cele două căni de apă.
  2. După ce s-a topit zahărul se dă la răcit.
  3. După ce s-a răcit compoziția se amestecă cu uleiul la care se adaugă și un praf de sare.
  4. După ce uleiul s-a încorporat se adaugă praful de copt.
  5. Apoi se pune și făină, dar cu atenție.
  6. Se amestecă tot timpul în aluat ca să nu se formeze cocoloașe.
  7. După ce făina s-a încorporat în aluat se pune și esența de vanilie.
  8. Se mai amestecă puțin și se dă deoparte.

Prăjitura de post însiropată după preferințe

  1. Se pregătește o tavă pentru copt, pentru a pune prăjitura.
  2. Se pune hârtie specială și se tapetează tava.
  3. În aluat se pot adăuga nuci sau alune coapte.
  4. Se mai mestecă puțin astfel încât toată compoziția să fie omogenă și nucile să se fi împrăștiat peste tot în toata prăjitura.
  5. După ce ați amestecat turnați aluatul în tava deja pregătită pentru copt.
  6. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.
  7. După cele 30 de minute faceți testul scobitorii.
  8. Dacă scobitoarea înfiptă în prăjitură este uscată atunci prăjitura este gata.
  9. Dacă nu, o mai lăsați la cuptor și o verificați după alte 5 minute tot cu scobitoarea.
  10. Când este gata o tăiați și i lăsați puțin să se răcorească.
  11. O puteți însiropa cu orice fel de zeamă de compot, după preferinte.

Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News