"Decizia revine tuturor membrilor PPE și nu pot anticipa rezultatul discuției", a adăugat Daul. PPE a fost obligat să lanseze acest proces odată ce a fost trecut pragul a cel puțin șapte părți membre din cinci țări diferite. "Trebuie să-i oferim partidului Fidesz ocazia de a se exprima. Încă o dată, nu pot prejudicia desfășurarea dezbaterilor ", a spus Daul. 

 Anterior, purtătorul de cuvânt al guvernului maghiar a vorbit despre  politicienii din PPE care critică campania mediatică a guvernului maghiar cu privire la planurile UE de promovare a migrației ca fiind "ipocrite", argumentând că campania a fost mult mai puțin importantă decât criticile pe care le-a primit guvernul.  

Întrebat la o conferință de presă de ce guvernul a decis să pună președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în centrul campaniei, Istvan Hollik a declarat că "Juncker este unul dintre cei mai proeminenți politicieni pro-migrație" de la Bruxelles"Faptele arată că Juncker este unul dintre cei mai puternici politicieni din Bruxelles care susțin migrația", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, notează voiceofeurope.