Proaspăt întoarse de la Vatican, unde, alături de Sanda Nicola, au transmis pentru Digi 24 imagini de la Sărbătorile Pascale, operatorii Elena Cozma și Maria Ciurea au vorbit pentru EVZ atât despre clipele unice pe care leau trăit în Piața Sfântu Petru, cât și despre imaginile care nu s-au văzut pe ecranul televizorului. „Am fost la Vatican de joi până luni. Zilnic am cărat în spate 20 de kilograme de echipament, însă nu mi s-a părut deloc greu, fiindcă am avut sentimentul că fac parte din ceva special.

De la materialele cu români realizați, care trăiesc la Roma, până la Slujba de duminică, totul a fost ca o poveste. Roma, în perioada Sărbătorilor Pascale, este foarte aglomerată, plină de turiști de toate naționalitățile, însă extrem de civilizați. Am alergat prin aglomerație cu camera în spate, pentru un live și toată lumea ne privea cu respect și ne făcea loc să trecem. Am stat de vorba cu canadieni, nemți, americani, cei mai multi catolici. Cel mai tare m-a impresionat că am putut filma, în ziua de Paști, slujba de la Vatican.

A fost un moment unic, ce mi-a adus lacrimi în ochi. În Piața Sfântul Petru erau 300.000 de oameni, însă toată lumea stătea civilizat. După transmisiunea de la Digi24 HD am alergat prin mulțime pentru că îmi doream să îi fac poze Papei. Și am reușit să ajung în față, și pentru că toată lumea care era acolo cu același scop mi-a făcut imediat loc să trec.

În zonă, securitatea era foarte strictă, ne-am purtat tot timpul legitimațiile la vedere și am fost mândri că suntem jurnaliști din România, pentru că toată lumea ne privea cu admirație. Dacă în seara de dinainte a plouat cu găleta, în ziua de Paști, la Vatican nu vedeai strop de apă pe stradă. Arăta așa, ca o minune.

Într-o deplasare la Vatican totul te impresionează, de la poveștile românilor care au reușit departe de țara lor, până la sutele de mii de credincioși veniți să asculte predica Papei. Și… am avut noroc că mama locuiește la Roma, așa că am luat de la ea pachetul cu drob, ouă roșii și cozonac pe care l-am mâncat întreaga echipă, în ziua de Paști. La Roma, noi am avut parte de un Paște românesc 100%”, a povestit Elena.