Poveşti de adormit copiii vedetelor

Poveşti de adormit copiii vedetelor

Unele dintre personalităţile străine consideră că nu trebuie să îşi obişnuiască odraslele cu basmele internetului, prin urmare "au pus burta" pe cărţi pentru cei mici.

Celebrităţile sunt, de obicei, foarte sensibile la capitolul "ce se poartă". Prin urmare, cum au auzit că specialiştii recomandă basmele citite de către părinţi copiilor seara, înainte de culcare, drept un lucru pozitiv, s-au pus pe treabă.

Sarah Jessica Parker, vedeta celebrului serial ,,Sex and the City" recunoaşte că i-a citit băiatului ei ,,For Every Child, A Better World" de Jim Henson, o carte care relevă adevăruri dure despre viaţa extrem de grea a unor copii.

"I-am citit-o în fiecare noapte timp de săptămâni şi el încă mă întreabă de ce nu au acei copii ce le trebuie", a mărturisit actriţa. Cum e să fii fiţos

Ne puteți urmări și pe Google News

Katie Holmes a recunoscut că fetiţa ei, Suri, este pasionată de cartea ,,Fancy Nancy" de Jane O’Connor. "Este vorba despre o fetiţă pe nume Nancy, care este hotărâtă să îşi înveţe familia câte ceva despre cum e să fii fiţos!".

Katie este nevoită să îi citească din această carte fiicei ei, în fiecare seară a săptămânii, înainte de culcare, oferindu- i după cum subliniază actriţa: "Şapte seri de poveste!".

Jennifer Garner spune că fetiţa ei, Violet ştie exact ce-i place: "Bear in Sunshine" de Stella Blackstone. Este preferata micuţei şi deocamdată nu renunţă în ruptul capului la ea. Halle Berry spune că îşi ajută fiica, Nahla Ariela, să îşi învingă teama de întuneric cu ajutorul cărţii "I Took the Moon for a Walk" de Carolyn Curtis, pe care i-o citeşte de patru ori pe săptămână.

Liv Tyler şi fiul ei, Milo adoră cartea ,,Goodnight Monn" scrisă de Margaret Brown.

Familia Obama a făcut o pasiune pentru ,,Where the Wild Things Are" de Maurice Sendak. Preşedintele Statelor Unite ale Americii însuşi a declarat, “soţia mea înca mai crede că eu sunt Max … că intru în necazuri tot timpul".

Fiicele Sasha si Malia au declarat că citesc această carte împreună în preajma sărbătorilor, iar Michelle Obama este mai concretă: "Aş citi-o, 365 de zile dacă s-ar putea".

Dacă friptura ar putea zbura

Iată însă că unele dintre vedete nu s-au mulţumit numai cu cititul basmelor, preferând să scrie chiar ele literatură pentru copii. Jay Leno, cunoscutul realizator tv a scris o poveste scurtă, intitulată "Dacă friptura de vită ar putea zbura".

De fapt, Leno a recunoscut că nu a făcut altceva decât să repovestească una dintre cărţile sale preferate din copilărie.

Jerry Seinfeld, a intrat pe piaţa de carte pentru copii direct în top, cu un volum scris în stilul care l-a făcut celebru: "Halloween", povestea unui băieţel prins întrun borcan cu bomboane. Sting, a rescris, astfel încât să fie înţeleasă şi gustată de cei mici, povestea biblică "Arca lui Noe".

John Travolta a scris şi el o carte pentru copii: "Propeller One-Way Night Coach" - o poveste despre avioane, dat fiind faptul că actorul este înnebunit după aviaţie.

Madonna a debutat în literatura pentru copii cu "The English Roses Series", o poveste în 12 părţi, despre cinci fetiţe care locuiesc la Londra.

<iframe width="629" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/s4yN-iez8XY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Whoopi Goldberg s-a gândit că este în măsură să îi înveţe pe micuţi cum să se poarte în public şi a scris "Whoopi’s Big Book of Manners" - o carte despre bunele maniere.

Paul McCartney a scris şi el o carte pentru cei mici intitulată "High in the Clouds": povestea unei veveriţe care se aventurează pe o insulă plină cu tot felul de animale.

Însă una dintre cele mai apreciate cărţi pentru copii scrise de vedete îi aparţine lui Bob Dylan. Celebrul cântăreţ şi-a transformat unul dintre cele mai cunoscute cântece ale sale într-o carte pentru cei mici: "Man Gave names to All of the Animals"! <iframe width="629" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/x-vXAlZrEQ0?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>