Poveşti de adormit copiii cu Irina din fosta trupă A.S.I.A.

Poveşti de adormit copiii cu Irina din fosta trupă A.S.I.A.

Irina Nicolae, fostă membră a proiectului A.S.I.A, lansează, la începutul lunii viitoare, la Bookfest, cartea pentru copii „Dovlecel te învaţă calendarul naturii”, inspirată de nepoţica ei, Bianca.

Irina Nicolae, „fata cu codiţe de la A.S.I.A”, cum era cunoscută pe vremea când performa în cunoscuta formaţie pop, şi-a stabilit, în urmă cu aproximativ şase ani, priorităţile în viaţă. A ales să-şi asculte inima şi a plecat din trupă pentru a călători şi a fi alături de iubitul său, Marius Vizer, preşedintele Uniunii Europene de Judo.

Pe 12 iunie va reveni în ţară pentru a lansa, la târgul de carte Bookfest, la „Stand”, o nouă carte pentru copii, „Dovlecel te învaţă calendarul naturii”. Printre călătorii şi naveta între familie şi iubit, Irina şi-a găsit timp să scrie cărti pentru cei mici, sursa de inspiraţie fiind nepoţica ei, căreia îi dedică toate poveştile, în acelaşi timp, cea mică fiind şi cea care a ales numele „Dovlecel”.

„Eram în vacantă cu nepoţica, la un loc de joacă pentru copii şi mi-a spus cu o intonaţie atât de frumoasă «Uite un dovlecel», încât am zis că acesta va fi eroul cărţilor mele de poveşti”, a explicat Irina Nicolae pentru EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Lumea zice că scriu mai profund când sunt tristă”

„De scris, am scris dintotdeauna, doar că nu am publicat la vremea respectivă. Lumea zice că scriu mai bine, că sunt mai profundă atunci când sunt tristă, numai că nu prea există, din fericire, momente din astea în viaţa mea. Acum sunt la a cincea carte pentru copii şi la a şasea carte de autor.

„O parte de lume văzută prin ochii mei” este prima mea carte, un album de fotografii făcut în condiţii de lux, care cuprinde fotografii făcute de mine în toate colţurile lumii. Tot atunci când am lansat albumul acesta am lansat şi prima mea carte pentru copii şi tot atunci a luat naştere personajul Dovlecel (marcă înregistrată Irina Nicolae), eroul din poveştile mele”, completează Irina.

„Teo Trandafir s-a oferit să fie vocea cărţilor mele”

Încântată de munca sa, autoarea spune că grija cea mai mare trebuie acordată cărţilor educative pentru copii. „Pentru copii se scrie cel mai greu, pentru că ei sunt cei mai sinceri, spun pe şleau ceea ce le place şi ce nu, iar informaţia pe care trebuie să le-o transmiţi trebuie să fie extrem de corectă pentru că îi va influenţa pe viitor”, explică ea.

„Cartea pe care urmează să o lansez, «Dovlecel te învaţă calendarul naturii», îi învaţă pe cei mici momentelele zilei, diferenţa dintre zi şi noapte, zilele săptămânii corelate cu planetele, pentru că foarte puţini ştiu că numele zilelor şi ale planetelor vin din limba latină, îi învăţ lunile anului, toate acestea le fac reamintind tradiţiile, pentru că mulţi dintre noi, cei mari chiar, le-am uitat”, a completat Irina.

A citit mult şi a recitit poveştile copilăriei sale pentru a se asigura că ceea ce scrie „nu seamănă cu vreo poveste celebră”, după cum zice ea. „Cel mai frumos compliment a venit de la Teo Trandafir, care mi-a spus că scriu într-un mod în care nu se mai scrie, din păcate.

De asemenea Teo s-a oferit să fie vocea cărţilor mele în cazul în care voi decide să înregistrez poveştile”, a concluzionat tânăra autoare de cărţi educative pentru copii.

OCUPATĂ

„N-am timp nici să mă căsătoresc”

Despre cariera ei muzicală, Irina spune că vrea să facă totul la timpul potrivit. „Am câteva piese gata, dar vreau ca primul meu album solo să fie ceva care să mă reprezinte în totalitate. Nu vreau să scot ceva comercial, pentru că oamenii s-au obişnuit cu calitate din partea mea, vreau să le aduc piese foarte bune, susţinute de videoclipuri cu poveşti foarte frumoase şi promovate de televiziuni importante şi de concerte foarte bune.

Văd maximum două concerte pe an, cu dansatori, trupă, concept foarte bun. Vreau să mai aştept puţin, ca să iasă perfect. Stilul va fi unul pop-rock pentru că îmi plac piesele mai şlăgăroase. Nu cred că e OK faptul că radiourile promovează mai mult muzică făcută pe calculator. Pe calculator toată lumea poate să cânte foarte bine şi când trebuie să cânte live, ai un şoc”, este de păreree Irina Nicolae.

Nici gânduri de măritiş nu are, nu pentru că ar fugi de nuntă, ci pentru că, spune ea, „nici la starea civilă n-am timp să mă duc”. „Oricum toată lumea mă ştie ca fiind soţia lui Marius şi nu iubita sa”, a mai completat ea.

În prezent, Irina şi iubitul său locuiesc mai mult la Budapesta, dar au o casă şi în Viena. „Mai tot timpul sunt cu valiza făcută şi gata de drum. Cam 5-7 zile pe lună sunt în Budapesta, restul zilelor fiind pe drumuri”, încheie Irina.