De aici i-a venit ideea unui reporter de la "The Guardian" să pornească pe urmele unor nazişti despre care se auzise că s-au convertit la iudaism. În cercurile evreieşti circulau de multă vreme zvonuri conform cărora o serie de "penitenţi" – copii ai naziştilor care au trecut la iudaism – încearcă "să spele astfel păcatele taţilor lor".

Ziaristul britanic a descoperit că informaţia este adevarată.

El s-a întâlnit mai întâi cu un alt "convertit", Aharon Shear-Yashuv, fiul unui nazist care ajunsese rabin al forţelor armate israeliene. Aharon a recunoscut fără nicio reţinere: "tatăl meu a fost în regimentul Waffen-SS". El s-a născut în Ruhr Valley în 1940. In timpul războiului, tatăl sau a făcut parte din trupele de elită ale lui Hitler. Întrebat ce atribuţii a avut acesta în SS, Aharon a spus că nu ştie şi că nu a primit răspunsuri nici când a crescut.

Despre convertirea sa, a explicat că ar fi avut loc chiar dacă Holocaustul nu ar fi existat şi că "deşi mi-a fost tată, ideologic nu avem nici o conexiune. Am fost atât de sigur în convingerile mele, încât celelalte amănunte nu au mai avut nici o importanţă".

Când tatăl său a aflat ca va studia iudaismul în America a fost "şocat şi furios. Pentru el a fost sfârşitul lumii: <<Fiul meu părăseşte Germania pentru a studia la un seminar rabinic>>. Mi-a spus că sunt nebun şi a declarat că nu-i mai sunt fiu". După ce Shear-Yashuv s-a mutat în Israel, parinţii au pretins ca nu s-a întamplat nimic; au spus vecinilor ca fiul lor e încă în America. Dupa câţiva ani, sora sa a încercat să aranjeze o întalnire între fratele său şi părinţi, în gara din Dusseldorf. Shear-Yashuv a sosit cu un prieten evreu la întâlnire, iar când tatăl său l-a vazut pe necunoscut, a refuzat să mai coboare din tren.

"Germania e pe moarte”

Aharon Shear-Yashuv credea, în 2008, când ziaristul britanic i-a publicat povestea, că "Germania e <<pe moarte>>. Nemţii nu se mai căsătoresc, şi dacă o fac, au doar un copil, însa turcii şi străinii din Germania au mulţi copii. Eu cred că e ca o pedeapsa pentru Holocaust". Între timp, Germania a fost invadată de milioane de migranţi musulmani.

Legătura convertitului la iudaism cu Hitler


Cel care e rudă cu Hitler era, în 2008, profesor la o Universitate din Israel, şi a refuzat ca numele său să fie făcut public. El a explicat ca Alois Hitler a avut doi fii – Adolf (viitorul Fuhrer) şi Alois Jr. Acest frate de tată al dictatorului a avut un copil din flori, pe nume Hans. "Hans s-a căsătorit cu bunica mea Erna, dupa ce aceasta a divorţat de bunicul meu".

Profesorul a adăugat ca urăşte legăturile pe care le are cu familia Hitler. "Sângele sau ADN-ul meu nu au legatură cu această familie. L-am întâlnit pe acest Hans doar o dată, era un om drăguţ, nu era brutal, însă bunica mea Erna era fericită ca s-a căsătorit cu un membru al familiei Hitler şi a rămas o nazistă până la moarte. Nu am avut legături prea multe cu ea".

Profesorul a mai explicat că mama sa a fost alungată de familie după ce l-a născut, pentru că avusese o aventură cu un bărbat însurat. Mama sa a avut o viaţă foarte grea, iar profesorul a mai explicat ca trecerea sa la iudaism nu s-a petrecut peste noapte. "Tot ce pot spune este că aveam în minte imagini cu soldaţi nazişti care târau după ei un biet copil, care murea, iar tatăl şi bunicul meu erau acolo şi priveau. De când am venit în Israel aceste imagini nu mă mai bântuie".

Te-ar putea interesa și: