Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea unui constănţean care trăieşte la BLOC ÎN „CHINURI” cu VECINUL poate fi şi a noastră. Ce spune LEGEA
Povestea unui constănţean care trăieşte la BLOC ÎN „CHINURI” cu VECINUL  poate fi şi a noastră. Ce spune LEGEA

Povestea unui constănţean care trăieşte la BLOC ÎN „CHINURI” cu VECINUL poate fi şi a noastră. Ce spune LEGEA

Traiul în comun ne poate stoarce de energie, la propriu, și aici facem referire la locuitorii blocurilor din municipiul Constanța. Asta pentru că probabilitatea ca vecinul să nu te respecte este mare! Deși există legi care impun un comportament decent între vecini, de cele mai multe ori acestea nu sunt respectate.

 În această situație se află și un constănțean care dorește să facă public conflictul pe care îl are cu propriul vecin. Acesta spune că vecinul care locuiește în apartamentul de lângă el nu repectă orele de somn, pe timpul nopții. Potrivit acestuia, în fiecare searăvecinul în caz ascultă la televizor cu volumul la maxim, peturbându-i somnul.

“Am un vecin care are perete comun cu dormitorul meu, sufrageria. De când m-am mutat în 2014, vecinul meu dă televizorul atât de tare că se aude pană în bucătăria mea. Anul ăsta am renovat și am antifonat dormitorul. La fix ora 1:30 individul dă drumul tare la tv și se duce apoi să se culce, special să mențină tortura cu televizorul și să mă priveze de somn, cu toate că am vorbit cu el de multe ori și face pe prostul, că el il ține încet.

Am chemat de 2 ori poliția. Individul nu răspunde la ușă, iar după ce pleacă echipajul dă mai tare TV-ul. După o reclamație în scris la Secția 3 de Poliție Constanța, ce pot să mai fac dacă nu se potolește? Individul pare normal la prima vedere și împăciuitor, dar faptele lui spun că are ceva cu mine, mă persecutează constant și ma privează de somn noaptea.”, a declarat Navon Florin.

Acesta a sesizat situația pe pagina de sesizări a Poliției Locale Constanța. Inițial, potrivit declarației, Florin a sesizat poliția de cel puțin două ori privind chinul prin care trece în fiecare noapte. Polițiștii locali constănțeni i-au propus constănțeanului să facă o sesizare în scris însoțită de adresa unde se petrece fapta.

“Pentru a putea trimite spre verificare sesizarea dvs., va rugăm să ne trimiteți sesizarea însoțită de adresa unde se petrec faptele la urmatorul e-mail [email protected]”, spun polițiștii.

Ce amendă riscă cei care perturbă liniștea vecinilor?

Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice – Republicată și Actualizată 2016.

Cel care nu acționează în conformitate cu legea, care nu acționează etic și moral deranjând vecinii, va fi sancținonat contravențional cu o amendă cuprinsă între 500 – 1.500 lei.

Astfel, potrivit legii, este pedepsită de lege tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, precum și tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinatate a acestora. De asemenea, legea interzice și sancționează organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban, titrează replicaonline

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: