Un adevărat miracol pentru o femeie din Italia care s-a trezit din comă după 10 luni. Cristina Rosi, 37 de ani, era însărcinată în şapte luni când a suferit un infarct în luna iulie a anului trecut, scrie observatornews.ro
Fiica sa, Caterina, s-a născut printr-o operaţie de cezariană care a fost făcută de urgenţă. Dar, deoarece mai exista suspiciunea că i-a fost afectat creierul, femeia a rămas în comă.

Acum, Cristina Rosi s-a trezit şi a spus primul său cuvânt, „mama”, din câte a povestit soţul său.

„Nu ne aşteptam, a fost o adevărată bucurie, după atâta suferinţă”, a declarat Gabriele Succi.

Femeia a fost transferată la o clinică din Austria în luna aprilie, ca să primească tratament specializat în timpul recuperării. Atât soţul, cât şi mama Cristinei i-au fost alături când a vorbit.

Tratamentul Cristinei Rosi peste graniţă a fost plătit din banii strânşi în urma unei campanii online.

„Cristina abia mai poate fi recunoscută acum. Este mult mai relaxată, i-au îndepărtat trahectomia şi printr-o pompă îi dau un medicament care ar trebui să o ajute să progreseze fizic”, a mai spus partnerul său de viaţă.

Fiica cuplului a petrecut şi ea mai multe luni în spital, din cauza lipsei de oxigen pe care a avut-o în timpul naşterii.

Un alt caz deosebit s-a întâmplat în Ungaria

Szilvia Bedo-Nagy, o femeie din Ungaria, a aflat că este mama unei fetițe la peste o lună după ce a născut. Ea s-a trezit dintr-o comă indusă medical pentru a o salva de un caz grav de pneumonie cauzată de COVID-19.

Femeia era în a 35-a săptămână de sarcină când a fost diagnosticată cu COVID-19 la finalul anului trecut și trimisă acasă să se autoizoleze. Însă starea ei s-a deteriorat rapid și a fost dusă de urgență la spital.

„Nu puteam să respir”, își amintește Bedo-Nagy într-un interviu , adăugând că „s-a dovedit a fi pneumonie”.