Evenimentul ZileiActualitatePovestea EMOȚIONANTĂ a soților CĂSĂTORIȚI 75 de ani, care au murit la diferență de cinci ore unul de altul

Povestea EMOȚIONANTĂ a soților CĂSĂTORIȚI 75 de ani, care au murit la diferență de cinci ore unul de altul

Povestea EMOȚIONANTĂ a soților CĂSĂTORIȚI 75 de ani, care au murit la diferență de cinci ore unul de altul
O britanică și soțul ei canadian, veteran de război, au murit la distanță de cinci ore unul de altul, la o lună după ce au sărbătorit cea de-a 75 aniversare a nunții lor.

George și Jean Spear s-au cunoscut în 1941, la o sală de dans de lângă Londra, când el era soldat canadian trimis în Marea Britanie, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Cuplul a decedat într-un spital din Ottawa, vineri, după ce Jean Spear (94 de ani) a fost internată cu pneumonie.

Ea a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic în 2006. 

Doamna Spear și soțul ei de 95 de ani i-au cunoscut pe Ducele și Ducesa de Cambridge, în timpul turneului regal din 2011. 

Domnul Spear a fost internat la Spitalul Queensway Carleton, miercurea trecută, la o zi după soția sa, apoi a căzut într-un somn adânc.

Angajații spitalului au încercat să-l mute pe același etaj cu soția lui, dar doamna a murit, în pace, în somn, vineri, la ora locală 04.30, înainte ca acest lucru să se întâmple. La ora 09.45 a trecut la cele veșnice și soțul ei, după cum a relatat presa canadiană din Ottawa, citată de BBC. 

Cei doi aveau doi copii adulți, Heather și Ian. „Spunem povești pentru a ne simți mai bine”, a declarat fiica lor, Heather Spear pentru „Ottawa Citizen”. „Dar moartea lor sfidează orice logică. Am fost copleșiți de faptul că s-a petrecut atât de brusc, pe neașteptate”, a spus ea. 

Cuplul proaspăt căsătorit, în 1942 (foto: Ottawa Citizen/BBC)

Fericitul cuplu, care a rămas împreună 75 de ani, s-a întâlnit în timpul unei serate dansante, pe când George Spear era sergent major din batalionul Corps Field Survey Co, al Inginerilor Regali Canadieni. 

„S-a uitat în jos, la cizmele mele, și a spus: Nu știu dacă putem sau nu dansa, cu aceste ghete imense pe care le porți”, își amintea Spear, când cei doi sărbătoreau 72 de ani de căsnicie. „Așa ne-am cunoscut. Și eu am zis: Hai să încercăm”, și asta am făcut și asta a fost tot”, a mai povestit bărbatul. 

S-au căsătorit la puțin timp după aceea, în 22 august 1942, în orașul natal al doamnei Spear, în Kingston pe Tamisa. În 1944, femeia a plecat în Canada, pentru că soțul ei, staționat în Italia, urma să fie trimis acasă, pentru a antrena alți soldați. 

Când a sosit în Ottawa cu trenul, nu știa că soțul era deja acolo și o aștepta, îl credea tot în Italia. „Ningea și era cea mai uimitoare ninsoare pe care ați văzut-o vreodată”, a povestit femeia, într-un interviu, în 2014. „A fugit spre mine, m-a cuprins în brațe și mi-a pus haina lui pe umeri. Nu vă pot povesti cât de fericită am fost în acele momente”, a dezvăluit doamna Spear. 

În 2006, Regina Marii Britanii a decorat-o pentru munca sa pentru alte soții de militari, în timpul războiului. Ea a fost cea care a fondat Clubul mireselor de război în Canada. Pentru ceremonia decorării au călătorit la Londra, unde ea a cunoscut-o pe eroina ei, cântăreața Dame Vera Lynn.

Aproape 50.000 de femei au venit în Canada, la finalul războiului, pentru că se căsătoriseră cu soldații aflați în Europa. 

Cuplul a fost invitat la o recepție privată cu Ducele și Ducesa de cambridge, în 2011, unde domnul Spear i-a arătat Ducesei chipiul de militar, în care avea o fotografie alb-negru cu Jean, dinainte de căsătoria lor, pe care a păstrat-o cu grijă de atunci. 

 


Accesează: