Un ieșean, în cârstă de 58 de ani s-a prezentat la preselecții cu o poveste impresionantă. Bărbatul, fost profesor într-un sat din județ, a suferit un accident vascular cerebral, însă acest lucru nu l-a împiedicat să se prezinte la concurs, ba dimpotrivă, l-a mobilizat să se ridice din pat, deși accidentul i-a provocat și o afecțiune la coloana vertebrală. 

Deși se deplasează cu dificultate, ajutat de un cadru metalic, profesorul a ținut morțiș să-și testeze cunoștințele de cultură generală la preselecțiile emisiunii „Câștigă România!”. Profesorul a mărturisit că speră ca fiul lui, în vârstă de 13 ani, pasionat de IT, să-l învețe să își creeze propriul cont de mail, pentru a putea comunica mai ușor.

Caravana „Câștigă România!” a ajuns la final, echipa TVR străbătând țara timp de o săptămână pentru a descoperi români pasionați de cultura și frumusețiile României. Mai exact, caravana emisiunii a străbătut peste 1.700 de kilometri, ajungând în cinci dintre cele mai importante orașe.

„Am incheiat o saptamana pe cat de obositoare, pe atat de frumoasa. Am intalnit foarte multi oameni care iubesc emisiunea si care doresc sa ne fie alaturi in noul sezon. Dincolo de emotiile întâlnirii, am fost impresionat de pregatirea lor foarte buna, asa ca sunt sigur ca ii voi intalni pe cei mai multi dintre ei la Bucuresti, in platoul concursului. Astept cu nerabdare, dar pana atunci doresc sa le multumesc gazdelor din fiecare oras si colegilor de la statiile teritoriale ale TVR de primirea caldă. Fara ei nu am fi putut avea succes”, a declarat Virgil Iantu, prezentatorul emisiunii.