Agentul șef Sorin Alexandru Guțiu este ajutorul șefului de post TF Fetești. Duminică dimineața, el a intrat în tură, în jurul orei 8.00. După circa două ore, el a fost descoperit de șeful său în mașina de serviciu, cu o plagă împușcată în zona capului. Cea care a anunțat Poliția despre incident a fost Mihaela, o casieră de la Gara din Slobozia, județul Ialomița. Femeia a primit un mesaj, cu puțin timp înainte, chiar de la agentul de poliție:„Te iubesc. Adio, viața mea!”.

Speriată, casiera a sunat la 112 și le-a transmis polițiștilor să îi ia arma deoarece se teme ca agentul poate să facă un gest necugetat.  Polițiștii din Slobozia au luat legătura cu șeful agentului care s-a dus să îl caute. Era prea târziu: tânărul zăcea într-o baltă de sânge în zona UniferTrans, din triajul CFR Feteşti.  “Am solicitat intervenţia ambulanţe şi s-a constatat că acesta prezintă semne vitale. Drept urmare, a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti “, a declarant purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Daniela Salaoru.

În urma acestui incident a ieşit la iveală povestea de dragoste dintre casiera Mihaela, de la Gara Slobozia, şi agentul de la Poliţie TF. Colegii agentului au aflat că Sorin Guţiu o vizitase pe casieră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la locul de muncă, în jurul orei 3.00. În Gara Slobozia, cei doi s-ar fi certat atât de tare încât femeia a sunat la 112. În acel moment, agentul era în timpul liber. La ora 8.00, acesta a intrat în tura de serviciu. Şi-a luat arma, s-a urcat în maşină şi s-a dus “să patruleze”. Se pare că, până să se hotărască să îşi pună pistolul la cap, ar mai fi avut o discuţie telefonică cu casiera. După aceea, a trimis mesajul de adio.

Colegi de-ai lui Sorin Guţiu  ne-au spus că poliţistul se despărâise de soţia cu care are un copil, la începutul acestui an. Semnele iubirii dintre Mihaela şi Sorin se regăsesc pe contul de socializare al femeii care a postat fotografia buchetului de flori, primit la sfârştul anului trecut, de la “iubitul ei Sorin”.

Agentul care s-a împuşcat, chiar în dimineaţa în care s-a certat cu Mihaela, lucrează în Poliţia Română din anul 1995. Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Daniela Salaoru, a declarat că agentul a fost evaluat psihologic în luna mai şi nu au fost constate probleme de natură să nu îşi poată exercita meseria.