Povestea “eliberării lui Gigi”

Povestea “eliberării lui Gigi”

Joi seară a fost zarvă mare în faţa Judecătoriei Sectorului 1, acolo unde o mulţime înfierbântată aştepta decizia magistraţilor în cazul reţinerii lui Gigi Becali.

Miza era decisivă: rămâne sau nu în arest latifundiarul? În ajutorul celui mai iubit pământean din Pipera n-au venit doar rudele şi cunoscuţii, ci şi o adunare pestriţă, plus limba engleză reinterpretată subliminal. “FREE GIGI”, scris cu litere mari, pe o pancartă de carton fluturată energic de susţinători – imaginea a făcut deliciul televiziunilor şi turul ziarelor.

Evz.ro vă prezintă povestea hilară din spatele banner-ului buclucaş, “opera” unor băieţi care s-au decis să facă o “aroganţă”, se pare, neînţeleasă de nimeni. Povestea e simplă şi o aflăm de pe blogul lamosor.blogspot.com.

“Ora 00:00. Butonăm împreună cu membrii Mosor telecomanda în căutarea unor tâmpenii televizate şi dăm peste OTV care titra: "GIGI BECALI A FOST PUS ÎN CĂTUŞE". Am mers la faţa locului să facem o nefăcută. Am luat cu noi o bucată de carton, un spray mov şi am plecat spre Judecătoria sectorului 1. Am parcat departe de locaţie şi am mers în recunoaştere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am decis să ne întoarcem la maşină, am scos cartonul din portbagaj şi am scris pe el "FREE GIGI". Am crezut că vor exista ceva impedimente din partea susţinătorilor nevorbitori de limba lui Shakespeare, dar o dată ce am ridicat bannerul, toţi s-au năpustit să citească ce scrie. Reprezentanţii presei au început să declanşeze bliţurile de la aparatele foto, camerele de filmat s-au îndreptat spre banner, iar noi eram în extaz. Cine ştie ce înseamnă cu adevărat "Free Gigi" ar reacţiona identic”.

"Aroganţa" transformată în subiect de presă „Virusul” a prins instantaneu, pe principiul unei piese de domino a cărei cădere aduce cu sine o reacţie în lanţ. Pe Realitatea TV camerele s-au focusat pe cartonul inscripţionat parcă pentru organizaţiile internaţionale de protecţie a drepturilor omului. Toată noaptea, „FREE GIGI” a evitat constant căderea la montaj.

Mediafax nu putea rata „subiectul”: „Nimic din recuzita de peluză nu a lipsit. Aveau chiar şi bannere. Pe unul din ele scria, simplu: "Free Gigi””. ProSport a „muşcat” la fel de repede: „Fanii patronului Stelei au afişat un banner imens pe care este inscripţionat mesajul “FREE GIGI!”. Ei scandează „Libertate” şi „Îl vrem pe Gigi acasă””.

Lanţul nu s-a oprit însă aici. Site-urile ziarelor sunt pline cu imagini de la manifestaţia de pomină, mereu aceleaşi poze în care „suporterii” agită banner-ul. Rândurile de mai sus nu se pot încheia decât cu precizarea făcută de membrii echipei Mosor, responsabili „moral” pentru flagelul „FREE GIGI”: „Nu, nu îl susţinem pe Becali, nu ne interesează soarta lui, suntem total indiferenţi, scopul nostru era altul şi am reuşit”.

CITIŢI ŞI: