Evenimentul Zilei > Social > Povestea unui copil român a cutremurat Italia. Rămas orfan printre străini, acesta a spus la școală că „e supărat pe Iisus”
Povestea unui copil român a cutremurat Italia. Rămas orfan printre străini, acesta a spus la școală că „e supărat pe Iisus”

Povestea unui copil român a cutremurat Italia. Rămas orfan printre străini, acesta a spus la școală că „e supărat pe Iisus”

Povestea unui copil român care a rămas fără părinți a fost prezentată de o mamă din Italia. Băiatul orfan de tată și-a pierdut apoi și mama, și sora mai mică într-un accident rutier. Italianca Maria Teresa Valente, mama unei colege de clasă cu puștiul român, a trimis o scrisoare către ziarul La Repubblica în care a scris că fiica sa a venit cu ochii în lacrimi, după o zi de școală, în care elevilor li s-a cerut să vorbească despre ei.

”Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele”, a scris italianca.

”În clasă, copiii au făcut liniște totală. Și cei mai năzdrăvani s-au oprit din a-și trage de cozi colegele de bancă, cei mai gălăgioși au tăcut. Cel mai timid din clasă s-a ridicat și l-a îmbrățișat”, a mai subliniat Maria Teresa Valente.

 

 

Scrisoarea italiencei a fost prezentată într-un articol intitulat „Povestea unui copil care plânge”, publicat de ziarul La Repubblica.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.