„Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată”: 6 ani de la incendiul care a zguduit România. Omagii emoționante pentru îngerii care și-au pierdut viața

„Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată”: 6 ani de la incendiul care a zguduit România. Omagii emoționante pentru îngerii care și-au pierdut viațaColectiv. Sursa foto: Arhiva EVZ

România întreagă e în durere. Sâmbătă, 30 octombrie, se împlinesc șase ani de la tragedia Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock Goodbye to Gravity din București, care îşi lansa albumul „Mantras of War”, 65 de tineri au murit: 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în unitățile spitalicești din Capitală şi din străinătate. Alți aproape 200 de tineri au fost răniţi.

UPDATE: Administrația Prezidențială și PSD au depus coroane de flori în fața fostului club Colectiv.

Știre inițială: Colectivrămâne o rană încă deschisă în inimile românilor. Părinții așteaptă dreptate, familiile îndoliate plâng. Se împlinesc șase ani de la Colectiv - șase ani în care multe probleme nu au rămas rezolvate, șase ani de întrebări fără răspuns și de ping-pong cu dosarul celei mai mari tragedii din istoria recentă a țării.

Șase ani de la Colectiv

În urma incendiului în care 65 de tineri au murit și alți aproape 200 au suferit răni, ca urmare a manifestațiilor din Capitală și din mai multe județe din țară, premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea și primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone și-au dau demisia. România nu va uita niciodată tragedia de la Colectiv.

„Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată”

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, care s-a stins din viață la vârsta de doar 22 de ani, în noaptea tragică de 30 octombrie 2015, a evidențiat că evenimentul înfiorător ce a avut loc pe 30 octombrie 2015 va rămâne în memoria românilor.

„Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată. Cine crede că povestea Colectiv se va încheia, se înșală! Mi-am dorit să se obțină un singur lucru: Colectiv să nu se mai repete! Sau dacă se repetă, pentru că incendiile nu le putem opri, atunci tragedia din spitale să poată fi evitată. (…) Povestea Colectiv se va încheia numai atunci când vom ști să tratăm arșii în România. Până atunci nu se va încheia”, a spus Eugen Iancu.

Marș pentru victimele Colectiv

În semn de respect pentru victime, sâmbătă, 30 octombrie 2021, va avea loc un marș ce va începe în fața Curții de Apel București și va continua până la fostul club.

Organizatorii au anunțat că „între orele 17.30 și 19.00 participanții vor forma un lanț uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din fața Curții de Apel Bucureșți, iar între orele 19.30 – 20.30 aceștia vor merge în marș pe traseul trotuarul din fața Curții de Apel Bucureșți – Splaiul Independenței – traversarea intersecției Str.Halelor/Splaiul Independenței – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecția Bd. I.C.Brătianu/Bd. Unirii – traversare pe Bd. Unirii (zona Fântâni) – Pod Șerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerț – trotuarul de pe Str. Bucur – punct final Clubul Colectiv. De asemenea, între orele 20.30 și 22.30 vă avea loc o adunare publică la Clubul Colectiv”.

Brigada Rutieră roagă șoferii să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă între mașini, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Arhiepiscopia Bucureştilor organizează slujbă de pomenire

Tot sâmbătă, Arhiepiscopia Bucureştilor organizează la Biserica „Sf. Nicolae” - Broșteni, precum și în fața fostului club, slujbe de pomenire în memoria celor care s-au stins. „Se împlinesc, sâmbătă, 6 ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, care a îndurerat România şi în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste şaizeci de persoane. În memoria acestora, Arhiepiscopia Bucureştilor organizează o slujbă de pomenire la Biserica "Sf. Nicolae" - Broşteni din Bucureşti”, a transmis Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Programul liturgic de comemorare:

* ora 8:00 - Slujbele Utreniei şi Sfintei Liturghii, ce vor fi oficiate în Biserica parohiei "Sfântul Nicolae" - Broşteni, Protoieria Sector IV Capitală;

* ora 11:30 - Slujba parastasului, care va fi oficiată în curtea Bisericii parohiei "Sfântul Nicolae" - Broşteni, Protoieria Sector IV Capitală, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel;

* ora 12:00 - Slujba parastasului, care va fi oficiată în faţa fostului club Colectiv de soborul de preoţi.