Evenimentul Zilei > Social > Tânărul EROU român ucis de un șofer beat în Londra, PLÂNS de un sat întreg ca un adevărat erou
Tânărul EROU român ucis de un șofer beat în Londra, PLÂNS de un sat întreg ca un adevărat erou

Tânărul EROU român ucis de un șofer beat în Londra, PLÂNS de un sat întreg ca un adevărat erou

Claudiu, unul din tinerii omorâți acum 10 zile de un șofer în Londra, este un adevărat erou. Românul a murit, dar a reușit să salveze cinci vieți.

Tânărul locuia în capitala Regatului Unit de 10 ani, unde lucra într-o spălătorie auto împreună cu cinci români. Toţi au fost răniţi, iar Claudiu a intrat în comă şi după câteva zile, inima lui a încetat să mai bată. 

Gheorghe Girdoc, tatăl victimei: "Un drogat a intrat direct în ei… nici nu a avut timp să clipească. A venit poliţia din sat că s-a întâmplat un accident, dar nu mi-a spus că e grav.Era bun, ne înţelegeam bine…" 

Părinţii lui Claudiu sunt oameni modeşti, dar inimoşi. Chiar dacă şi-au pierdut băiatul, au decis să salveze alte vieţi şi i-au donat organele. "Mă doare inima că nu am putut să îmi dau viaţă, că el să trăiască. Am vorbit cu soţul şi fratele că măcar prin ei va trăi o parte din el”, spune Elena, mama tânărului, conform StirileProtv.ro.  

Mama a reuşit cu greu să strângă bani şi să plece la Londra, dar nu îşi permite să îşi aducă băiatul acasă. Impresionaţi de poveste, englezii şi românii s-au mobilizat pe internet să strângă bani pentru repatriere. "M-au ajutat enorm de mult, dar nimeni nu poate să îmi redea viaţă copilului meu, e cel mai dureros lucru”, spune mama luI Claudiu. Nici acasă, în comună Valea Mare, judeţul Olt, vecinii nu au rămas indiferenţi.  George Daniel Iancu, primarul comunei Valea Mare: "Am decis împreună cu consilierii să îl ajutăm cu o suma de 6.000 de lei".