La doar câteva zile după naștere, un bebelus a fost lăsat să moară lângă un tomberon, în zona rurală a Floridei. Un trecător l-a auzit plângând și a sunat la poliție. Micuțul supraviețuitor a primit numele Freddie și a fost preluat în plasament. De aici, povestea lui de viața s-a schimbat radical și reușita lui a devenit o lecție pentru întreaga lume.
Freddie a fost adoptat de Nathan și Betty Figgers, în Quincy, Florida, iar soții mai aveau o fiică.
Pe parcursul creșterii sale, băiatul nu a avut o viață ușoară. Colegii de școală i-au aflat povestea și au început să-l strige „băiatul tomberon”.
„Este o zonă rurală, așa că după episodul cu găsirea mea, toată lumea a auzit despre asta”, a spus Eddie. „Pe măsură ce am crescut, părinții mi-au spus adevărul despre ce s-a întâmplat. M-am gândit mult la asta și, copil fiind, trebuie să spun că eram jenat de acest lucru”, a povestit el. Ascunzându-se de atacurile celor din jur, Freddie și-a a descoperit lumea computerelor, iar tatăl lui, Nathan, i-a cumpărat un Macintosh vechi, din 1989, în valoare de 25 de dolari, pe care să se joace.
„Tata s-a gândit că un computer ar putea să mă ajute să mă feresc de probleme”.
A funcționat. La doar 9 ani, Freddie a dezasamblat și reasamblat computerul de mai multe ori. Apoi, și-a dat seama cum să folosească unele piese de radio vechi pentru a repara computerul, astfel încât acesta să pornească. „Încă mai am acel computer”, spune Figgers. „Practic este ceea ce mi-a stârnit interesul pentru tehnologie”.
„Friggers Computer”
La 13 ani, Freddie era atât de priceput la computere, încât administrația orașului a început să-l angajeze pentru a le repara computerele. La 15 ani, și-a deschis prima firmă, în camera de zi a părinților săi, numită Figgers Computer. S-a specializat în repararea computerelor și în stocarea datelor. Totodată, acela a fost și momentul în care a decis să se retragă de la școală: „Când aveam 17 ani, aveam 150 de clienți care aveau nevoie de website-uri și de stocare pentru fișierele lor. Am continuat să mă dezvolt”.
Când Freddie a împlinit 20 de ani, Nathan Figgers s-a îmbolnăvit de Alzheimer. Înainte ca Nathan să moară în 2014, Freddie inventase un dispozitiv GPS care să-l ajute să-l găsească și să-l urmărească pe tatăl său când acesta rătăcea confuz pe străzi.
„Am creat un dispozitiv pe care l-am putut introduce în pantoful lui, care să-mi permită să-l urmăresc, plus că puteam să vorbesc cu el prin pantoful lui. A fost dificil să văd cum starea lui se înrăutățește – este ceva ce nu uiți niciodată. Am fost întotdeauna extrem de recunoscător părinților mei, care m-au învățat să nu las circumstanțele să definească cine sunt”, a spus el.
În ciuda acestei circumstanțe dificile, Freddie și-a vândut invenția GPS unei companii pentru suma de 2.2 milioane de dolari în 2012, la doar 23 de ani.
Compania sa, Figgers Wireless, a fost evaluată la peste 62 de milioane de dolari în 2017.
El vinde aparate de măsurare a glicemiei wireless pentru persoanele cu diabet, aparate care permit pacienților să descarce și să partajeze nivelul de glucoză prin Bluetooth. De asemenea, lucrează la un proiect similar tehnologiei „încălțăminte inteligentă” pentru a ajuta familiile să rămână în contact cu cei dragi care trăiesc pe străzi.
Freddie a lansat primul smartphone 5G din lume.