Evenimentul Zilei > EVZ Special > Povestea adolescentelor din Austria care au fugit de acasă pentru a lupta alături de islamiștii sirieni | GALERIE FOTO
Povestea adolescentelor din Austria care au fugit de acasă pentru a lupta alături de islamiștii sirieni | GALERIE FOTO

Povestea adolescentelor din Austria care au fugit de acasă pentru a lupta alături de islamiștii sirieni | GALERIE FOTO

Două fete de 15 și 16 ani, din Austria, sunt căutate de Interpol după ce au dispărut de acasă, pe 10 aprilie, lăsând famiilor mesajul că au plecat în Siria, pentru a se alătura rebelilor islamiști, relatează Daily Mail.

Samra Kesinovici și Sabina Selimovici s-au născut la Viena, după ce familiile lor, de etnie bosniacă, s-au refugiat în Austria din cauza izbucnirea războiului interetnic din anii `90.

Potrivit rudelor celor două adolescente, primul indiciu cu privire la dispariția lor au fost niște postări pe rețelele sociale, în care fetele susțineau că au plecat să lupte în "războiul sfânt". Familiile fetelor nu cred că mesajele au fost scrise de ele, iar autoritățile bănuiesc că au fost forțate să părăsească țara. Mai mult decât atât, unele dintre fotografiile postate pe conturile lor de Facebook, în care fetele ar apărea cu arme sau înconjurate de bărbați înarmați, circulă pe Internet de ani buni, punând sub semnul întrebării veridicitatea lor.

În cea mai recentă postare, fetele anunță că plănuiesc să se mărite pentru a putea deveni "luptători în râzboiul sfint", susținând că moartea este scopul lor final. În replică, familiilor Samrei și a Sabinei nu cred că ele au scris aceste mesaje, iar tații celor două feteau plecat deja spre Siria pentru a le găsi. De altfel, rudele tinerelor au recunoscut că fetele frecventau, de ceva vreme, moscheea locală, condusă de un imam radical, Ebu Tejma.

Potrivit autorităților austriece, judecând după locurile unde au fost făcute fotografiile, cred că cele două tinere se află într-o tabără de antrenament și că locuiesc deja cu soților lor.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: