Poveste IMPRESIONANTĂ: A murit LEGENDARUL soldat JAPONEZ care nu a crezut că războiul s-a terminat / VIDEO

Poveste IMPRESIONANTĂ: A murit LEGENDARUL soldat JAPONEZ care nu a crezut că războiul s-a terminat / VIDEO

A rămas 29 de ani la postul său din junglă de pe o insulă din Filipine, refuzând să creadă că Al Doilea Război Mondial s-a terminat.

Hiroo Onoda, un soldat al Armatei Imperiale Japoneze care a rămas 29 de ani la postul său din junglă de pe o insulă din Filipine, refuzând să creadă că Al Doilea Război Mondial s-a terminat, a murit joi la vărsta de 91 de ani.

Prins într-o „buclă a timpului”, Onoda, locotenent-major, a fost un militar care a crezut că războiul este o misiune sacră. 29 de ani, Hiroo Onoda s-a hrănit cu banane şi nuci de cocos. Când s-a întors acasă a găsit zgârie-nori, televizoare, avioane cu reacţie, poluare şi urmele distrugerii atomice.

„Ne întoarcem după tine”

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 1942, Hiroo Onoda s-a înrolat în armata japoneză în 1942. La Nakano School, centrul de pregătire al armatei pentru ofiţerii de informaţii, a studiat războiul de gherilă, filozofie, istorie, arte marţiale, propagandă şi operaţiuni sub acoperire. La sfârşitul lunii decembrie 1944, a ajuns la Lubang, o insulă strategică aflată la 16 mile de Golful Manila. Misiunea lui era să saboteze instalaţiile portuare şi să ia măsuri anti-aeriene pentru a opri o invazie americană. Dar superiorii săi de pe insulă au ignorat aceste ordine şi s-au concentrat pe evacuare.

Când americanii au debarcat, pe 28 februarie 1945, toţi japonezii au fost omorâţi sau au fugit. Iar maiorul Yoshimi Taniguchi i-a dat locotenetului Onoda un ultim ordin: "Pot trece trei ani, pot trece cinci dar, orice s-ar întâmpla, ne întoarcem după tine" 29 de ani mai târziu, maiorul, acum pensionar, s-a întors la Lubang la cererea guvernului japonez pentru a-şi îndeplini promisiunea. Yoshimi Taniguchi a spus: „Japonia a pierdut războiul, locotenentul este eliberat din funcţie”. Hiroo Onoda a salutat şi a izbucnit în lacrimi...

<iframe src="//www.youtube.com/embed/QN85R2MbxPk" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>