Evenimentul Zilei > Actualitate > COSA NOSTRA de România. Povestea unor ATENTATE care frizează NEBUNIA şi NOROCUL incredibil al interlopului care a SCĂPAT cu viaţă
COSA NOSTRA de România. Povestea unor ATENTATE care frizează NEBUNIA şi NOROCUL incredibil al interlopului care a SCĂPAT cu viaţă

COSA NOSTRA de România. Povestea unor ATENTATE care frizează NEBUNIA şi NOROCUL incredibil al interlopului care a SCĂPAT cu viaţă

O bombă ascunsă şi un asasin tocmit să comită o crimă în văzul tuturor i-au marcat viaţa unui interlop cunoscut din România. Încercările sale de a se impune în faţa unor grupări mafiote periculoase l-au făcut ţinta unor temuţi lideri, care au vrut să se descotorosească de românul care nu se lăsa supus. Povestea tentativelor de asasinat, care par desprinse dintr-un film care are în centru temuta Cosa Nostra, a fost acum spusă chiar de interlopul care abia a scăpat cu viaţă.

Pentru Marian Tudorache, cunoscut şi sub numele de Becu, totul a început acum 12 ani, când interlopul dâmbovițean, cunoscut şi respectat în România, a plecat în Spania. Acolo, protagonistul întâmplărilor a intrat în conflict cu liderii unor familii mafiote, pentru a-şi câştiga respectul. Bătăile de stradă l-au adus în colimatorul lui Ioan Clămparu, zis şi „Ion de la Madrid”, potrivit Cancan.ro.

Bomba din Spania

 

Astfel, în anul 2014, mâna dreaptă a mafiotului, Dorel Hanea, şi-a pus în gând să îl omoare, folosind o bombă montată pe o maşinuţă teleghidată. Planul a mers prost, iar locotenentul lui Clămparu a detonat explozibilul în propria maşină, accident în urma căruia şi+a pierdut un picior.

„Patru inși au vrut să mă omoare. Au pus o bombă pe o mașină teleghidată și au vrut să mi-o bage sub mașină. În momentul în care a vrut să mi-o pună mie, unuia dintre ei i-a bușit mașinuța la el în mașină… I-a tăiat piciorul drept, trei degete și i-a spart toată burta”, a povestit Becu pentru sursa citată.

Hanea , odată trezit din comă, a fost interogat de forţele de ordine din Spania şi a fost arestat, împreună cu ceilalţi participanţi.

La doar o lună după această ciocnire cu legea, Hanea a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Mexic.

„Toată lumea a crezut că eu l-am omorât. Dar eu niciodată nu mi-am dorit să fiu șef. Doar am ajutat lumea din jurul meu”, a spus Marian Tudorache, care spunea că locotenentul lui Clămparu ajunsese să se creadă şef absolut, fapt care i-a adus, probabil. sfârşitul.

Ciocniri cu procurorii DIICOT

 

După aceste evenimente, Becu a trăit în Spania, până anul trecut, când a fost chemat în România de procurorii DIICOT Piteşti, pentru a da declaraţii ca martor într-un dosar de proxenetism.

În acest context, Tudorache ajunge inculpat într-un dosar instrumentat de procurorul DIICOT Dâmboviţa Ilie Ghidoveanu, moment în care interlopul spune că au început abuzurile. Casa sa ar fi fost călcată de multiple ori de mascaţ, chiar dacă bărbatul se afla sub control judiciari, iar interlopul ar fi fost bătut chiar în faţa fetiţei sale de 12 ani.

Un nou asasinat

În timpul cercetărilor, Becu află de la procurorul DIICOT că temutul Florin Ghenosu voia să îl asasineze. Crima urma să fie comisă de un tânăr, chiar în miezul zilei, folosind un pistol, după care băiatul ar fi urmat să primească un apartament.

În acest context, Tudorache a plecat din Târgoviţte, oraş aflat sub controlul lui Ghenosu, şi a ajuns în Piteşti, dar procurorii nu îi permit să revină în judeţul Dâmboviţa pentru a-şi vedea fiica, spune interlopul.