Evenimentul Zilei > Social > Poţi să ghiceşti? Cum vor fi copiii CA ADULŢI
Poţi să ghiceşti? Cum vor fi copiii CA ADULŢI

Poţi să ghiceşti? Cum vor fi copiii CA ADULŢI

Copiii care au o relaţie apropiată cu familia şi prietenii vor deveni adulţi fericiţi în viitor!

Acesta este rezultatul unui studiu care întăreşte faptul că relaţiile sociale pozitive din primii ani de viaţă sunt cheia către o maturitate plină de realizări şi stare sufletească bună.
„Oamenii de ştiinţă definesc bunastarea ca un amestec de pozitivism, bună socializare, putere interioară şi coerenţă, o linie dreaptă în viaţă”, după cum nota Daily Mail.

Cercetătorii au analizat datele de la 804 cupluri, urmărindu-le timp de 32 de ani, acestea participand la programul "Dunedin Multidisciplinary Health and Development Study", din Noua Zeelandă. Au fost „măsurate” relaţiile dintre membrii familiei, conexiunile sociale ale copiilor, dezvoltarea lor din punct de vedere al limbajului, realizările academice şi mai târziu, în viaţa de adult, gradul de împlinire, în special cea sufletească.
Rezultatele au fost clare: pentru ca un adult să ajungă un om împlinit, fără probleme emoţionale şi de socializare, este foarte importantă comunicarea din primii ani de viaţă, felul cum este învăţat să facă fata relatiilor de tot felul, dar si realizarile academice (acestea dand siguranta de sine).