Evenimentul Zilei > International > Postul CNN a lansat o întrebarea care a revoltat fanii preşedintelui: „Ce se întâmplă dacă Trump și vicepreședintele Pence sunt ASASINAȚI?”
Postul CNN a lansat o întrebarea care a revoltat fanii preşedintelui: „Ce se întâmplă dacă Trump și vicepreședintele Pence sunt ASASINAȚI?”

Postul CNN a lansat o întrebarea care a revoltat fanii preşedintelui: „Ce se întâmplă dacă Trump și vicepreședintele Pence sunt ASASINAȚI?”

"Ce se va întâmpla dacă Donald Trump și vicepreședintele său, Mike Pence, vor fi asasinați mâine?”, este întrebarea lansată de postul CNN.
Televiziunea americană cunoscută pentru politica anti Trump lansează o întrebare șoc: Ce s-ar întâmpla dacă o tragedie l-ar lovi pe Trump și anturajul său?. Răspunsul, simplu, este dat tot de CNN:puterea ar reveni la un membru din staff-ul lui Barack Obama.
 
"Conform Constituției Statelor Unite, dacă președintele și vicepreședintele său sunt uciși, puterea va trece în mâinile președintelui Camerei Reprezentanților ”. Acest lucru ar avea loc în condiții normale, când președintele își exercită autoritatea. Dar, în situația în care ar avea loc o tragedie chiar în ziua învestirii președintelui, lucrurile se schimbă radical, afirmă CNN.
 
Astfel, spun jurnaliștii de la CNN, în ziua învestirii, pentru a întâmpina orice problemă de acest gen, un secretar din administrația încă în funcție, care este numit "succesor desemnat la președinție", nu poate fi prezent la ceremonia de inaugurare a noului președinte, fiind gata să intervină în cazul în care se întâmplă ceva".
Internauții care au vazut acest filmuleț pe canalul YouTube al CNN s-au revoltat. Susținătorii lui Trump au reacționat imediat, comentând că, prin ceea ce face, CNN parcă lansează o invitație, directă, la uciderea președintelui ales al SUA. Americanii care consideră că Trump va face America măreață acuză CNN că incită la violență și nu face decât să încingă și mai mult spiritele într-o societate deja divizată, titrează activenews.ro