Isteria pokemonilor a atras atenția Poliției Române, care a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care atrăgea atenția șoferilor să nu uite de regulile de circulație dacă se apucă de căutat Pokemoni.

„Puteți găsi Pokemonii, respectând în același timp regulile de circulație și protejându-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur”, au scris pe Facebook reprezentanții instituției. Postarea facuta s-a viralizat rapid și a avut aproape 3.500 de share-uri și peste 6.500 de like-uri în mai puțin de o zi.

Reacția cititorilor a fost cât se poate de variată.În timp ce unii i-au susținut și au apreciat implicarea, alții au considerat că autoritățile „își pierd timpul cu prostii”.

„De cand cu pokemon GO am redescoperit mersul pe jos.Si nu,nu mi-au luat carnetul”. „Vor fi mari probleme din cauza tampeniei asteia de joc… am vazut la americani la ce nebunie s-a ajuns”, au spus unii. Alții se bucură că au regăsit bicicleta. „Intr-adevar este periculos la volan, insa mersul cu masina e un dezavantaj in acest joc. Pe mine m-a facut sa-mi scot din nou bicicleta 🙂 Nu cred ca am mai pedalat 5km de cand am luat permisul, dar in ultima saptamana am facut cam 35km. Bine ca se inregistreaza distanta si pe bicicleta daca mergi incet”.

Sunt mulți însă și cei care spun că polițiștii își pierd timpul cu lucruri fără importanță. „Lasand la o parte cretinismul cu pokemon go sincer de acelasi cretinism da dovada si politia romana prin astfel de mesaje si se vede cum prin toate functiile publice au aterizat niște nebuni care habar nu au cu ce se mananca jobul lor. Pokemonii erau problema noastra si cauza principal”