Evenimentul Zilei > Economie > Poşta SUA este în pericol de faliment
Poşta SUA este în pericol de faliment

Poşta SUA este în pericol de faliment

Poşta SUA nu va fi capabilă să facă plăţi de 5,5 miliarde de dolari în această lună şi este în pericol să se închidă dacă autorităţile de la Washington nu vor lua măsuri urgente de stabilizare a situaţiei financiare a instituţiei, anunţă New York Times.

"Situaţia noastră este una extrem de serioasă. Dacă nu vor exista măsuri din partea Congresului, vom intra în incapacitate de plată", a declarat Patrick R. Donahoe, directorul general al instituţiei.

În ultimele săptămâni, Donahoe a luat o serie de măsuri drastice de tăieri ale cheltuielilor pentru a şterge deficitul agenţiei, care va ajunge la 9,2 miliarde dolari în actualul an fiscal. Astfel, au fost eliminate livrările poştale din ziua de sâmbătă, au fost închise 3.700 de unităţi şi concediaţi 120.000 de lucrători, circa 20% din forţa de muncă totală.

Cauza principală a acestei scăderi a veniturilor o reprezintă, indiscutabil, trecerea masivă a consumatorilor pe serviciile de poştă electronică. La care se adaugă promisiuni făcute în ultimele decenii către sindicate, inclusiv clauze de ne-concediere, care au mărit costurile de funcţionare. Costul cu forţa de muncă reprezintă circa 80% din totalul cheltuielilor făcute de către instituţie, comparativ cu circa 32% în cazul FedEx, de exemplu.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: