Evenimentul Zilei > Actualitate > Poșta Română intră în secolul XXI! SCRISORILE și COLETELE nu vor mai fi numărate MANUAL
Poșta Română intră în secolul XXI! SCRISORILE și COLETELE nu vor mai fi numărate MANUAL

Poșta Română intră în secolul XXI! SCRISORILE și COLETELE nu vor mai fi numărate MANUAL

Poșta Română va achiziționa un sistem care ajuta la sortarea automată a scrisorilor și pachetelor, astfel încât pachetele să ajungă mai repede la destinație.

Potrivit Digi24, suntem singura țară din Uniunea Europeană care nu beneficiază de un astfel de sistem, practic, din acest moment, Poșta Română va face trecerea către modernizare

În acest moment, funcționarii poștei aleg manual, scrisoare cu scrisoare, pentru ca acestea să fie livrate corect la destinație, astfel ocupăm locul fruntaș al țărilor din Europa care nu beneficiază de un sistem de sortare automată. 

Prin urmare, Poșta Română vrea să ia 46 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru tri planuri de eficientizare a activității, acesta fiind cel mai complex. 

”Suntem singura ţară din Europa fără sortare automatizată. Vom livra mai mult, mai repede, mai bine. Din perspectiva business to business vom fi mai credibili, vom putea furniza garanţie în timpii de livrare, ceea ce înseamnă că vom fi o opţiune.”, a transmis Alexandra Petrescu, directorul general al Poștei Române. 

Poșta Română dorește o creștere și pe segmentul de curierat, dorind să achiziționeze aproximativ 900 de mașini noi. În momentul de față, Poșta Română transportă cca. 7-8% din totalul coletelor la nivel național, celelalt procente fiind ocupate de societăți private. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: