Evenimentul Zilei > International > Rușii au creat „torpila apocalipsei“. ALERTĂ LA PENTAGON!
Rușii au creat „torpila apocalipsei“. ALERTĂ LA PENTAGON!

Rușii au creat „torpila apocalipsei“. ALERTĂ LA PENTAGON!

Ministerul Rus al Apărării a dat publicității un material video în care se apar imagini ale noului complex subacvatic nuclear de tip Poseidon, noua torpilă nucleară de super-putere a marinei militare ruse.

Primele imagini ale noului complex subacvatic autonom nuclear sunt de la instalația de testare. Noul material video prezintă un test static al submarinului, care este, în esență, o enormă torpilă cu capacitate nucleară.
Cârmele și elicele imensului dispozitiv se mișcă, iar proiectanții observă performanțele sale. Partea cea mai interesantă a submarinului autonom – elicele sale – este blurată.

Dispozitivul este lansat dintr-un submarin cu echipaj și se deplasează către țintă la viteze și adâncimi mari, ceea ce face aproape imposibilă interceptarea sa, potrivit armatei ruse.
"Caracteristicile unice ale sistemului Poseidon vor ajuta Marina Militară să combată cu succes portavioane, să atace grupuri de adversari potențiali în orice teatru de război, pe oceane, și să distrugă infrastructura de pe țărm", a declarat analistul șef al Statului Major General, amiralul Igor Katasonov.
Cu toate acestea, tehnologiile moderne au făcut posibilă punerea în practică a unui vechi concept – schema vehiculului submarin "Status-6" fără echipaj, cu sistem de propulsie nucleară, a fost transmisă "din greșeală" către mass-media rusești, în 2015. De atunci, practic nu au existat informații oficiale, dar au apărut multe zvonuri, fără a fi clar dacă proiectul este real sau este doar la nivel de concept.
Anterior, mass-media a publicat reportaje în care se susține că noul complex subacvatic Poseidon va avea o rază de acțiune de peste 10.000 km, ajungând la o adâncime de 1 km și la o viteză de croazieră de până la 185 de km/h.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: