Portugalia are cele mai frumoase plaje din Europa. România nu se află în top

Portugalia are cele mai frumoase plaje din Europa. România nu se află în top Sursă foto: dreamstime.com

Spania, Grecia, ba chiar și Islanda au fost votate drept țările cu cele mai frumoase plaje din Europa. Pe locul 6 se află o plajă din Creta, Grecia. Aici turiștii vor găsi nisip roz, ape albastre, munți uimitori, apusuri incredibile. Priveliștea de la Falassarna taie respirația. Plaja este excelentă pentru familii și are facilități gratuite cum ar fi parcarea.

Există restaurante și baruri, astfel încât să nu trebuiască să vă deplasați. Următoarea în preferințele turiștilor este  Playa de Las Canteras, din Spania. Aceasta este o plajă accesibilă, potrivită pentru familii, cu zone dedicate pentru surfing și bodyboarding și multă viață marina.

Aici există sculpturi uriașe de nisip pe care le puteți admira. Promenada este plină de viață cu magazine, baruri și restaurante. Pe locul 4 este o plajă din Islanda.

Plaje pentru toate gusturile și preferințele

Reynisfjara este catalogată de turiști drept o dramă completă: valuri puternice se lovesc de nisip negru fascinant. Iar peșterile de dolomite așteaptă să fie explorate. Aici puteți veni cu drona pentru a surprinde vederi ireale ale formațiunilor de lavă și coloanelor de bazalt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe locul trei este o altă plajă din Spania. Plaja La Concha este un loc emblematic pentru că are un țărm uriaș de nisip și ape limpezi și albastre. Atmosfera este plină de viață și este un loc grozav pentru familii. Sunt multe de făcut, de la surfing la înot și multe altele.

Vederile panoramice sunt senzaționale. Italia este pe locul doi. Apele incredibil de albastre și nisipul alb au creat scena la Spiaggia dei Conigli.

Sursa: dreamstime.com

Italia este pe locul doi

Este o plajă liniștită, perfectă pentru relaxare, bucurie de soare și înot. Există o mulțime de viață marină de văzut și s-ar putea chiar să observați unele animale sălbatice pe țărm. Parcarea este gratuită și se ajunge ușor cu transportul public.

Prima în top, este o plajă din Portugalia. Praia da Falésia este cunoscută pentru stâncile sale dramatice, nisipurile aurii și apele albastre strălucitoare. Aici veți găsi și un mal imens pe care turiștii fac plajă. În această zonă se face și surfing, iar dacă vă plictisiți vă puteți plimba de-a lungul stâncilor.

Plaja a primit recunoașterea Steagul Albastru pentru curățenia sa, plus că există toalete, un snack bar și este ușor de accesat cu transportul public.