Evenimentul Zilei > Actualitate > Portretul-robot al femeii perfecte
Portretul-robot al femeii perfecte

Portretul-robot al femeii perfecte

Cercetătorii de la Şcoala de Business Geneva au găsit "formula matematică" a reprezentantei sexului frumos care reprezintă idealul.

Aceasta trebuie să fie cu cinci ani mai tânără decât partenerul ei, să aibă acelaşi background cultural, dar să îl şi întreacă în isteţime.
Potrivit "calculelor" cercetătorilor, dacă se respectă această formulă creşte probabilitatea unui posibil mariaj cu femeia ideală.
Studiul academic, publicat de catre Jurnalul european de Cercetări Operaţionale a analizat 1.074 de cupluri cu vârste cuprinse între 19 şi 75 de ani, pentru a determina factorii sociali cei mai importanţi într-o relaţie fericită şi de lungă durată.
În afară de vârsta mai mare a posibilului partener, şi acelaşi bagaj cultural, cercetătorii consideră că femeile ar trebui să fie cu 27% mai inteligente decat bărbaţii lor. Şi că ar trebui să aibă o diplomă, în timp ce pentru sexul opus nu este un considerent absolut necesar!
Mini-ghid necesar
Nguyen Vi Cao, cercetătorul care a demarat studiul a precizat că "dacă bărbaţii vor folosi acest mini-ghid de instrucţiuni atunci când îşi vor alege partenera de viaţă, îşi vor mări garantat şansele unei căsătorii fericite, prelungindu-şi mariajul cu până la 20%".
Linda Blair, psiholog şi autor al cărţii "Să vorbim direct", crede că poate fi un motiv pentru care femeile trebuie să fie mai inteligente decât partenerii lor pentru a avea o relaţie pe termen lung.
Aceasta a adăugat că "dacă mergem înapoi in preistorie, femeile au fost nevoite întotdeauna să investească mai mult în relaţii decât bărbaţii, deoarece bărbaţii sunt mai adaptaţi biologic să îşi perpetueze specia!"
"La români aspectul fizic este pe primul loc"
"Femeia perfectă din punctul de vedere al unui bărbat român, în vârstă de 30 de ani trebuie să îndeplinească multe condiţii!", ne-a declarat psihologul Keren Rosner de la cabinetul Mentarex Consult.
"Aspectul fizic este foarte important, este pe primul loc. Poate să fie ea gospodină, de treabă, etc, trebuie să arate foarte bine! Nu trebuie să fie neapărat blondă sau brunetă, ci să aibă un corp armonios şi sexy".
Psihologul mai adaugă că "femeia ideală este şi cea afirmată social. De aceea sunt aşa de râvnite vedetele. Femeia care nu e dorită de nimeni nu prea are importanţă!". Au bărbaţii români "modele" feminine?
"Ca model, Mihaela Rădulescu este mai râvnită de bărbaţi, Andreea Marin este admirată mai mult de către femei!", subliniază Keren Rosner. Amândouă arată bine, dar Mihaela Rădulescu este mai provocatoare, incită mai mult!"