Evenimentul Zilei > Actualitate > Poporul a învins! Regele saudit Salman şi suita sa au plecat cu coada între picioare de pe Coasta de Azur
Poporul a învins! Regele saudit Salman şi suita sa au plecat cu coada între picioare de pe Coasta de Azur

Poporul a învins! Regele saudit Salman şi suita sa au plecat cu coada între picioare de pe Coasta de Azur

Regele saudit Salman a plecat duminică din sudul Franţei spre Maroc, scurtându-şi o vacanţă planificată de trei săptămâni după o petiţie semnată acolo de circa 150.000 de locuitori asupra închiderii unei plaje publice în faţa vilei sale pe Coasta de Azur.

O sursă saudită a declarat că regele Salman a ajuns în Maroc, adăugând că aceasta este o parte a programului său de vacanţă, neavând nimic de a face cu acoperirea mass-media atrasă de vizita monarhului, relatează Agerpres.
   
Philippe Castanet, un oficial local al guvernului francez, a adăugat că aproximativ jumătate din totalul celor 1.000 de persoane formând anturajul regelui au plecat împreună cu el. Oficialul nu a specificat un motiv pentru această plecare şi nici dacă monarhul a planificat să revină în Franţa.
   
Vizita planificată să dureze trei săptămâni a noului rege şi cercului său interior la vila familiei situată pe malul mării la Vallauris, unde actriţa americană Rita Hayworth şi-a unit destinul cu cel al prinţului Aly Khan din Pakistan în 1949, era de aşteptat să fie un avantaj pentru economia locală.
   
Dar închiderea plajei publice din motive de securitate şi pentru a o izola a stârnit o furtună locală. Instalarea unui lift al regelui de la plajă la vilă, aprobată pentru utilizare temporară de administraţia locală, a provocat de asemenea furie în rândul localnicilor care au obiectat că i se permite acest privilegiu.
   
Castanet a spus că liftul va fi îndepărtat în săptămânile următoare.
   
Sursa saudită a declarat că prezenţa regelui Salman în Franţa a fost coordonată cu autorităţile franceze şi a urmat strict procedurile şi aranjamentele lor pentru vizitatori de înaltă securitate.