Evenimentul Zilei > Politica > Popescu: “La ordinul lui Dragnea, PSD a dat cu flit Alianței Nord-Atlantice”
Popescu: “La ordinul lui Dragnea, PSD a dat cu flit Alianței Nord-Atlantice”

Popescu: “La ordinul lui Dragnea, PSD a dat cu flit Alianței Nord-Atlantice”

Cei doi reprezentanți ai Partidului Social Democrat care urmau să participe la Washington, la Forumul Transatlantic NATO, au fost blocați în ultima clipă, la București, de Liviu Dragnea, pentru a asigura cvorumul la votul legilor justiției în Parlament, susține deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu. Acesta crede că gestul majorității parlamentare de la București a fost receptat la Washington ca unul de frondă la adresa Alianței Nord-Atlantice și a Statelor Unite.

“Organizatorii evenimentului se așteptau ca din partea României să participe și reprezentanții majorității parlamentare, adică domnii Gabriel Vlase și Angel Tilvar. Din ceea ce mi s-a comunicat, aceștia au anulat vizita în ultima clipă, un gest fără precedent la acest nivel”, explică Popescu.

“În ciuda importanței legilor justiției, conducerea Partidului Național Liberal a considerat că prezența mea la Washington este obligatorie pentru a transmite ferm loialitatea României față de partenerii euro-atlantici din NATO. La fel au considerat și colegii din USR. De aceea, am transmis tuturor mesajul că România rămâne un actor dedicat valorilor Alianței și că împreună putem face față oricăror agresiuni sau amenințări la adresa cetățenilor celor 29 de state membre”, mai spune liderul liberal. Acesta explică faptul că în cadrul întâlnirilor oficiale a discutat cu colegii din celelalte țări NATO despre modalități mai eficiente de combatere a oricărui tip de amenințare, de la conflictele clasice până la amenințările hibride sau pericolul terorist. ”Le-am transmis tuturor că România se află într-un proces activ de îmbunătățire a capabilităților militare defensive, în special prin achiziționarea sistemului Patriot. În discuțiile avute cu oficialii militari NATO, aceștia au lăudat determinarea și curajul de care dau dovadă militarii români pe teatrele de operații din Irak și Afganistan”, mai spune Popescu.

Forumul Transatlantic NATO este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Alianța Nord-Atlantică, la nivel parlamentar. Pe lângă lucrările propriu-zise, evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă de a stabili relații personale cu parlamentari din alte state membre NATO, în special din țările cele mai influente, precum Statele Unite sau Marea Britanie. Relațiile personale create cu ocazia acestor evenimente pot fi folosite ulterior în negocierea unor dosare, în interesul României. (Sursa foto: Facebook / Pavel Popescu)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.