Ponta spune că nu este convins că preşedintele îi va da mandat să meargă la Bruxelles

Ponta spune că nu este convins că preşedintele îi va da mandat să meargă la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a spus joi că nu este convins că preşedintele Traian Băsescu îi va încredinţa mandatul de a reprezenta România la Summitul extraordinar al Consiliului European, care va avea loc pe 22-23 noiembrie la Bruxelles. Întrebat dacă are certitudinea că preşedintele îi va da mandat, Ponta a răspuns: "Nu, nu sunt convins".

"Pe această temă de pe agendă, preşedintele mi-a spus ştiu că mergeţi pe 13 noiembrie la Bruxelles (la reuniunea Prietenilor coeziunii - n.r.), după ce vă întoarceţi de la Bruxelles, mai avem o discuţie şi stabilim cine merge la summitul de pe 22-23 noiembrie. Am spus, în regulă, ne vedem pe 14", a relatat Ponta. Pe de altă parte, el a spus că, dacă, în cele din urmă, şeful statului va refuza să-l lase la Bruxelles, nu se vor bate "pe scara avionului". "Acum problema se pune, în această temă foarte concretă a bugetului 2014-2020, mai ales că după 2014 cel mai târziu preşedintele îşi termină mandatul, să zic am cele mai multe informaţii pentru a obţine o poziţie, un rezultat mai bun pentru România. Dacă preşedintele va zice: nu, tot nu-ţi dau mandat, sigur că nu o să ne batem pe scara avionului. O să meargă domnia sa şi sper să obţină pentru România cât mai mulţi bani", a mai spus Ponta. Premierul Victor Ponta a confirmat miercuri că va avea o nouă întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu după reuniunea "Prietenilor Coeziunii", care va avea loc pe 13 noiembrie la Bruxelles şi că atunci se va decide cine va reprezenta România la summitul de la sfârşitul lunii.

Întrebat dacă i-a cerut şefului statului mandat să reprezinte România la summitul extraordinar, premierul a răspuns pozitiv, precizând că preşedintele a propus ca "decizia şi discuţia finală" să aibă loc "după întâlnirea din 13 noiembrie".

Totodată, el a exclus posibilitatea de a merge împreună la reuniunea care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie la Bruxelles, arătând că "nu se mai poate aplica această soluţie după modificarea Tratatului de la Lisabona", în 2010.

Ne puteți urmări și pe Google News