Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta se ia la trântă cu Sarkozy
Ponta se ia la trântă cu Sarkozy

Ponta se ia la trântă cu Sarkozy

Preşedintele PSD l-a identificat ca adversar politic pe Nicolas Sarkozy, pe care îl consideră autor al amânării integrării României în Schengen.

Victor Ponta l-a atacat dur pe preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, pe care îl identifică drept principalul autor al blocării accesului României în spaţiul Schengen. "Opoziţia faţă de intrarea României în spaţiul Schengen a venit de la preşedintele Sarkozy, un coleg de familie politică cu domnul Traian Băsescu şi cu PDL", a declarat azi Victor Ponta într-o conferinţă de presă.
Preşedintele PSD a afirmat că familia politică a popularilor europen este cea care a blocat constant România. “Popularii europeni s-au opus intotdeauna şi aderării României la UE şi recunoaşterii drepturilor egale ale românilor cu ceilalţi cetăţeni europeni şi iată, şi acum intrării în spaţiul Schengen", a declarat preşedintele PSD. Ponta a ţinut să sublinieze că spre desebire de dreapta europeană, stânga, familia socialiştilor europeni “a manifestat un sprijin constant şi în parlamentul european şi prin cei cinci şefi de state şi de guvern socialişti şi prin poziţia Partidului Socialist Francez".
Franța s-a opus adoptării raportului tehnic privind evaluarea României pe Schengen.