Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: ”România are nevoie de o Justiție independentă și eficientă”
Ponta: ”România are nevoie de o Justiție independentă și eficientă”

Ponta: ”România are nevoie de o Justiție independentă și eficientă”

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Antena 3, că România are nevoie de o Justiție independentă și eficientă, care să fie "egală pentru toți". ”Sunt un om care a lucrat în Justiție înainte de a face politică, acea Justiție trebuie să aibă însă un element fundamental, să arate că este într-adevăr egală pentru toți. Cum îl tratăm pe Gâdea, așa îl tratăm și pe Ponta. Nu pe Gâdea, acum, că ne supără și pe Ponta mai târziu", a spus prim-ministrul.

"Îmi spunea ministrul Agriculturii că sunt vreo 500 de agricultori care sunt luați zilele acestea să dea declarații pentru nu știu ce s-a întâmplat. Evident că acolo nu vorbim despre o persoană bogată, importantă, care a făcut ceva rău. Acolo vorbim despre lucruri mărunte, lucruri care se întâmplă în viața de zi cu zi și mesajul pe care îl dăm nu este că facem dreptate, ci eventual că intimidăm, că stârnim teroare. Repet, cred că rolul Justiției este acela, în primul și în primul rând, de a-i proteja pe oameni de cei răi, nu de a-i speria pe oameni, nu de a-i înfricoșa, nu de a-i teroriza", a explicat Ponta.

"În acești 10 ani am avut un nesfârșit război intern al românilor contra românilor, presa lui Băsescu contra a tuturor celorlalți, a celor care lucrează la stat contra celor care lucrează în privat, pensionarii contra tineri, profesorii contra părinți, medicii contra geniului rău, că este un geniu rău al lui Traian Băsescu acela de a scoate întotdeauna ce este mai rău în oameni și de a-i pune să se lupte între ei, de a-i diviza. Președintele unei țări trebuie să se lupte pentru țara sa, vorbind și prezentându-și de fiecare dată țara în niște culori pozitive. Traian Băsescu de fiecare dată a vorbit despre România ca despre o țară în care suntem toți corupți, pensionarii trebuie pedepsiți, mass-media trebuie vândută mogulilor. El a fost cel care a vorbit cel mai rău despre România. Nu o să auziți vreun șef de stat sau vreun reprezentant politic care să își facă un capital vorbindu-și de rău țara", a susținut Victor Ponta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News